De geniale taal

De geniale taal - Andrea Marcolongo | Northernlights300.org

...ndrea Marcolongo uitgegeven bij Wereldbibliotheek ... De geniale taal 9789028442696 9028442693 | VindBoek ... . ISBN 9789028427204 Andrea Marcolongo is een vrouw van dertig die haar hart verloren heeft aan het Grieks van Homeros, van Plato, van Sofokles, van Herodotos, en al die andere dichters, toneelschrijvers en denkers die de culturele, filosofische en politieke basis voor onze West-Europese samenleving ... Andrea Marcolongo De geniale taal. waarom we allemaal van het Grieks moeten houden. Gedrukt boek . De auteur gaat in op de taal Oud ... De geniale taal [e-Book] - Andrea Marcolongo - (ISBN ... ... . Gedrukt boek . De auteur gaat in op de taal Oudgrieks, waarin het aspect van de handeling (hoe) een rol speelt en niet zozeer de tijd (wanneer) en waarin naast het enkelvoud en meervoud, de dualis bestaat. De geniale taal gaat over passie en liefde, net als Marcolongo's nieuwe boek, De heldenmaat....

INFORMATIE

AUTEUR
Andrea Marcolongo
DIMENSIE
9,91 MB
BESTANDSNAAM
De geniale taal.pdf

OMSCHRIJVING

De geniale taal 1e druk is een boek van Andrea Marcolongo uitgegeven bij Wereldbibliotheek. ISBN 9789028427204 Andrea Marcolongo is een vrouw van dertig die haar hart verloren heeft aan het Grieks van Homeros, van Plato, van Sofokles, van Herodotos, en al die andere dichters, toneelschrijvers en denkers die de culturele, filosofische en politieke basis voor onze West-Europese samenleving hebben gelegd. In dit uiterst leesbare boek legt zij uit waarom het Grieks nog altijd van groot belang is. Dat heeft volgens haar te maken met de verbeeldingsrijke manier van kijken naar en omgaan met de werkelijkheid die in deze taal verscholen zitten en die wij moderne mensen goeddeels zijn kwijtgeraakt. En dat terwijl we die in ons tijdsgewricht zo broodnodig hebben.Ook wie nooit Grieks heeft gestudeerd wordt in dit boek ondergedompeld in een taal en in een denkwereld die na al die eeuwen nog altijd onze beschaving vormgeven: van kunst tot filosofie, van mythe tot religie, van architectuur tot wiskunde, van literatuur tot retorica, en van taal tot begrip.

Wil je het boek lezen?De geniale taal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrea Marcolongo. Lezen De geniale taal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN