Kierkegaard

Kierkegaard - Geert Jan Blanken | Northernlights300.org

...n, quotes en uitspraken vindt u nu al 20 jaar op citaten ... 'Kierkegaard gaf mij frisse kijk op het calvinisme' | Trouw ... .net. Kierkegaard werd in zijn tijd gezien als een ergerlijke buitenstaander, maar zijn briljant geschreven teksten oefenden in de twintigste eeuw een grote invloed uit op filosofen als Heidegger, Sartre, Jaspers en Baudrillard. De pers over Kierkegaard Het is een fraai boek, prima vertaald en uitstekend geannoteerd. Niets dan lof! Stem van het boek. Vind je eigen waarheid met Kierkegaard Soren Kierkegaa ... Søren Kierkegaard: de vader van het existentialisme ... ... . Vind je eigen waarheid met Kierkegaard Soren Kierkegaard. Humor is in de geschriften van filosofen een schaars goed, en geslaagde humor nog meer. Of/Of (originele Deense titel: Enten-Eller) is de titel van het eerst gepubliceerde werk van de Deense filosoof en theoloog Søren Kierkegaard.Het verscheen onder het pseudoniem Victor Eremita bij uitgeverij C.A. Reitzel in Kopenhagen op 20 februari 1843.De recentste kritische uitgave in het Deens is die van het Søren Kierkegaard Forskningscentret (Søren Kierkegaard Onderzoeksinstituut) bij ... Vertrouw niet op schijnzekerheden als geld, bravoure, schoonheid, genot of het vaderland, schreef Søren Kierkegaard. De Deense filosoof, die 200 jaar geleden werd geboren, riep op tot een 'sprong in het bestaan'. Voor Kierkegaard is het leven geen 'zijn', maar een wording, beweging. Op ieder mens wordt een appèl gedaan om eerlijk te worden tegen […] Søren Kierkegaard werd in 1813 in Kopenhagen geboren in een rijke familie. Zijn vader was Michael Pedersen Kierkegaard, een zeer religieuze wolhandelaar met een conservatieve kijk op het menselijk bestaan. Zijn moeder was Anne Sorensdatter Lund Kierkegaard, een jonge bediende die zwanger van zijn vader raakte. Søren Aabye Kierkegaard (b. 1813, d. 1855) was a profound and prolific writer in the Danish "golden age" of intellectual and artistic activity. His work crosses the boundaries of philosophy, theology, psychology, literary criticism, devotional literature and fiction. Søren Aabye Kierkegaard (Kopenhagen, 5 meei 1813 - aldaar, 11 november...

INFORMATIE

AUTEUR
Geert Jan Blanken
DIMENSIE
11,44 MB
BESTANDSNAAM
Kierkegaard.pdf

OMSCHRIJVING

Geen andere filosoof heeft zoveel over het concrete, dagelijkse bestaan geschreven als de Deense filosoof Søren Kierkegaard (1813-1855). Hij heeft vele lezers eeuwenlang weten te verbazen met zijn scherpe inzichten. Tot zijn intellectuele bewonderaars behoren filosofen als Ludwig Wittgenstein en beroemde auteurs als John Updike.Het overkoepelende thema in Kierkegaards werk én leven was 'jezelf worden', een proces dat zich niet voltrekt met piekervaringen en rustmomenten, maar in de realiteit van alledag. Geloven betekent voor Kierkegaard: in vertrouwen het leven omarmen zoals dat zich aandient. Overigens was Kierkegaards eigen verhouding met het 'gewone leven' tamelijk moeizaam: de relatie met zijn vader was problematisch en zijn liefdesleven kende weinig vreugde.

Wil je het boek lezen?Kierkegaard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert Jan Blanken. Lezen Kierkegaard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN