Het vlindereffect

Het vlindereffect - Margot Vanderstraeten | Northernlights300.org

...k met de bizarre, naar spiritualiteit hunkerende Jane, die haar enkele confronterende vragen voorlegt: Alles verandert door een enkele vlinder ... Het vlindereffect by Margot Vanderstraeten ... . The Butterfly Effect, ook wel het vlindereffect genoemd, is een theorie die zegt dat in chaotische systemen (zoals het weer, of het leven in het algemeen) de verandering van een enkele gebeurtenis grote gevolgen kan hebben.. De naam is ontleend aan een bekende metafoor: het wapperen van de vleugels van een vlinder in Brazilië kan een ketting van ... Margot Vanderstraeten is schrijfster en journalist. Ze publiceerde vier romans: Alle mensen bijten (debuutprijs), De vertraging, Mise en p ... The Butterfly Effect Uitleg: Verander De Wereld Met Het ... ... ... Margot Vanderstraeten is schrijfster en journalist. Ze publiceerde vier romans: Alle mensen bijten (debuutprijs), De vertraging, Mise en place (nominatie Halewijnprijs) en Het vlindereffect, en twee interviewboeken: Schrijvers gaan niet dood (met foto's van Stephan Vanfleteren) en Het geweten van onze strafpleiters. Het Vlindereffect is zijn debuutroman. Hij werkte in de gezondheidszorg als therapeut en later als manager op directieniveau. Ook deed hij de nodige klussen als interim- en crisismanager binnen diverse sectoren en bleef daarnaast zijn hele leven de muziek trouw als gepassioneerd amateurmusicus. 'Het vlindereffect is om meerdere redenen een aanrader. Er zitten in deze roman veel vleugelslagjes in die in het hoofd van de lezer voor turbulentie zorgen. Ze tillen dit boek naar een hoog literair niveau.'- Hebban.nl 'De stijl van Margot Vanderstraeten wordt meedogenloos genoemd. Het vlindereffect. Sommige vogels, vlinders en kevers veranderen van kleur afhankelijk van de hoek van waaruit je ze bekijkt. Een Groningse biofysicus weet hoe dat kan. En dat is handig voor de verfindustrie. TIM VERNIMMEN 15 maart 2014, 0:00. We hebben allemaal wel eens gehoord van het vlindereffect. Het is de basis van de chaostheorie. De chaostheorie is voor het eerst in 1975 benoemd door James Yorke en T.Y. Li en laat ons denken aan iets belangrijks. De wereld volgt geen voorspelbaar patroon. Of we het leuk vinden of niet, chaos maakt deel uit van ons leven. Het vlindereffect. Agenda Het vlindereffect. Als gevolg van de nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus heeft Jeugdtheater Hofplein gehoor gegeven aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid en alle activiteiten in de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Margot Vanderstraeten
DIMENSIE
4,97 MB
BESTANDSNAAM
Het vlindereffect.pdf

OMSCHRIJVING

Na tien jaar keert Angela Gutmann terug naar Mumbai, waar zij en haar zoon in het luxueuze Taj Mahal Hotel verbleven toen dat door terroristen werd bestormd en bezet. In het vliegtuig weer huiswaarts raakt ze in gesprek met de bizarre, naar spiritualiteit hunkerende Jane, die haar enkele confronterende vragen voorlegt: Bestaat troost echt? Wie is de mens als hij geen herinneringen zou hebben? Kun je heimwee hebben naar jezelf?Al gauw blijkt niet alleen een vijfsterrenhotel een glimmende façade te bezitten waarachter een warrig maar efficiënt kluwen van geheime gangen en connecties schuilgaat. Bij de mens is dat niet anders.

Wil je het boek lezen?Het vlindereffect in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Margot Vanderstraeten. Lezen Het vlindereffect Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN