Briljant groen

Briljant groen - Stefano Mancuso | Northernlights300.org

... Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven ... De groeibriljant - De Groene Amsterdammer ... . Merkwaardig genoeg golden planten eeuwenlang als schepsels van een lagere orde, ietsje boven de levenloze wereld. Briljantzuurgroen BS is een groene synthetische triarylmethaankleurstof.Als additief is het in de EU toegestaan onder E-nummer E142. De stof komt het meest voor als natriumzout.Ze is niet stabiel in zure of basische vloeistoffen. Briljant groen Zonder de planten die ons met voedsel, energi ... salmonella op briljantgroen fenolrood agar ... .Ze is niet stabiel in zure of basische vloeistoffen. Briljant groen Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven. Merkwaardig genoeg golden planten eeuwenlang als schepsels van een lagere orde, ietsj... Briljant groen | ISBN 9789059368569 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Stefano Mancuso
DIMENSIE
9,40 MB
BESTANDSNAAM
Briljant groen.pdf

OMSCHRIJVING

Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven. Merkwaardig genoeg golden planten eeuwenlang als schepsels van een lagere orde, ietsje boven de levenloze wereld. Sinds kort heeft wetenschappelijk onderzoek bevestigd wat Darwin al vermoedde: dat planten ondanks hun (schijnbare) onbeweeglijkheid over verbazingwekkende vaardigheden beschikken, en zelfs over intelligentie.Behalve de vijf zintuigen van de mens beschikken planten nog over minimaal vijftien andere. Om elektromagnetische velden te scannen, de zwaartekracht van bloemen, takken en bladeren te berekenen en de chemische substanties van hun leefmilieu te analyseren. Met reukstoffen waarschuwen ze elkaar voor vijandige planteneters of lokken ze dieren aan om hen bij te staan in de verdediging. Met hun wortels vormen ze enorme netwerken en laten informatie over hun leefomgeving circuleren. Zonder bewegelijke organen hebben zij een vorm van "zwermintelligentie' ontwikkeld die hun overleven veiligstelt.Wat planten zeker niet doen, is vegeteren. Meer kennis van hun buitengewoon slimme strategieën en vaardigheden kan ons bijvoorbeeld leren afstand te doen van pesticiden, of hun nano-intelligente systemen als voorbeeld te gebruiken voor computers en complexe netwerken.Niet voor niets stellen vooraanstaande wetenschappers planten inmiddels op dezelfde evolutionaire trede als dieren. Stefano Mancuso geeft ons een uiterst toegankelijk geschreven inkijk in de fascinerende wereld van hun vaardigheden en intelligentie.

Wil je het boek lezen?Briljant groen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefano Mancuso. Lezen Briljant groen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN