1000 truien van de Tour de France

1000 truien van de Tour de France - Claude Droussent | Northernlights300.org

...naar van de Tour de France. De groene trui AMSTERDAM - Het prijzengeld in de Tour de France bedraagt ongeveer 3,5 miljoen euro ... Tour de France: de Top-3 van het Algemeen Klassement sinds ... ... . De winnaar van de gele trui neemt een bedrag van 450.000 euro mee naar huis. Onlinetrainings- en raceplatform Zwift komt in samenwerking met Tour-organisator ASO met een virtuele editie van de Tour de France. Start: 4 juli. Wie iedere dag de koploper is in het algemeen klassement, dat is degene die het snelst heeft gereden over alle etappes, mag de gele trui dragen. Wie aan het eind van de Tour de gele trui draagt is ook de algemene winnaar van de Tour de France en wint daarmee 45.000 eur ... 1000 truien van de Tour de France - Claude Droussent ... ... . Wie aan het eind van de Tour de gele trui draagt is ook de algemene winnaar van de Tour de France en wint daarmee 45.000 euro. De gele trui is daarom de meest begeerde trui. Groene trui Prijzengeld eindklassement gele trui: Alleen in dit klassement zijn er verandering in de prijzen ten opzichte van de Tour de France 2015. Dit is met name het geval voor de winnaar die 50.000 euro meer krijgt....

INFORMATIE

AUTEUR
Claude Droussent
DIMENSIE
11,54 MB
BESTANDSNAAM
1000 truien van de Tour de France.pdf

OMSCHRIJVING

Veel grote merken die op zoek zijn naar een alleszeggend logo, zouden er een moord voor doen. Weinig is zo herkenbaar als het geel, groen en wit met bollen van de Tour de France. Bovendien maken die drie truien de grootste wielerwedstrijd ter wereld ook zo kleurrijk, naast al die gesponsorde tenues die jaarlijks weer een andere tint geven aan de bonte stoet renners door het prachtige landschap van Frankrijk.Dit boek beschrijft de rijke geschiedenis van de Tour aan de hand van de shirts. Vermaarde ploegen als Festina, TI Raleigh, KAS en PDM zijn voor altijd verbonden aan hoge pieken en diepe dalen. Het heroïeke duel tussen LaurentFignon en Greg Lemond, die met een verschil van slechts acht seconden werd beslist in het voordeel van de Amerikaan, was ook een gevecht tussen Super U en ADR. Miguel Indurain reed altijd met Banesto op de rug, Claudio Chiappucci is voor eeuwig verbonden met Carrera en Erik Breukink vooral met ONCE. Jan Ullrich herinnert iedere wielerliefhebber zich het liefst in het machtig mooie shirt van Bianchi, terwijl de Duitser toch het grootste gedeelte van zijn loopbaan rondreed in het magenta-wit van T-Mobile. Fabio Casartelli stierf in het roodblauw van Motorola en de grootheden Eddy Merckx en Chris Froome staan voor altijd voor Molteni en Sky.Claude Droussent was decennialang actief als journalist en leidinggevende bij onder andere Le Parisien, L'Équipe en Vélo. De Fransman is vergroeid met het wielrennen en schrijft tegenwoordig ook voor The Huffington Post.

Wil je het boek lezen?1000 truien van de Tour de France in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Claude Droussent. Lezen 1000 truien van de Tour de France Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN