Die nacht zag ik haar

Die nacht zag ik haar - Drago Jancar | Northernlights300.org

... het die het ook nu weer door een heel mooie vertaling voor de Nederlandse lezer mogelijk maakt te genieten van de in 2010 verschenen roman To noč sem jo videl, in januari 2018 uitgekomen onder de titel Die nacht zag ik haar ... Die nacht zag ik haar 9789021406954 9021406950 | VindBoek ... . In Die nacht zag ik haar vertelt Drago Jancar (1948) het verhaal van de excentrieke, bloedmooie Veronika Zarnik en haar man Leo. De auteur baseert zich op ware gebeurtenissen rond een echtpaar dat begin jaren veertig op het slot Strmol woonde, in het noorden van Slovenië. Geschreven bij Die nacht zag ik haar. Net zoals in Arthur van Schendels "De wereld een dansfeest" komen ook hier verschillende betrokkenen bij Veronika Zarnik, de hoofdpersoon van dit boek, aan het woord en ontspint zich ee ... Die nacht zag ik haar - Drago Jancar | De oogjes van een ... ... . Geschreven bij Die nacht zag ik haar. Net zoals in Arthur van Schendels "De wereld een dansfeest" komen ook hier verschillende betrokkenen bij Veronika Zarnik, de hoofdpersoon van dit boek, aan het woord en ontspint zich een steeds concreter beeld van de weg die leidt naar de verdwijning van Veronika en Leo Zarnik. "Die nacht zag ik haar, ze stond bijna levensecht voor me. Ze liep in het midden van de barak tussen de stapelbedden door, waar mijn kameraden rustig in hun slaap lagen te ademen. Ze bleef bij mijn bed staan en keek even naar me, als in gedachten verzonken en een beetje afwezig, ... 'Die nacht zag ik haar, ze stond bijna levensecht voor me. Ze liep in het midden van de barak tussen de stapelbedden door, waar mijn kameraden rustig in hun slaap lagen te ademen. Ze bleef bij mijn bed staan en keek even naar me, als in gedachten verzonken en een beetje afwezig ... En juist daar begint Die nacht zag ik haar, de schitterende roman uit 2010 van Drago Jancar, een van de beroemdste schrijvers uit de Sloveense literatuur, die door meestervertaler Roel Schuyt ... Die nacht zag ik haar is een rijke roman, die de volledige tragedie van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog omvat. Het boek werd in Slovenië bekroond met de Kresnikprijs, in Italië met de Premio Ignazio Silone en in Frankrijk met de Prix du Meilleur Livre étranger. 'Die nacht zag ik haar', zo begint het boek van de Sloveense schrijver Drago Jančar. Het is het eerste van vijf verhalen over de eigenzinnige, mooie, jonge vrouw, Veronika en haar steenrijke echtgenoot de zakenman Leo die tijdens de Tweede Wereldoorlog spoorloos verdwenen. Die nacht zag ik haar is een rijke roman, die de volledige tragedie van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog omvat. Het boek werd in Slovenië bekroond met de Kresnikprijs, in Italië met de Premio Ignazio Silone en in Frankrijk met de Prix du Meilleur Livre étr...

INFORMATIE

AUTEUR
Drago Jancar
DIMENSIE
5,75 MB
BESTANDSNAAM
Die nacht zag ik haar.pdf

OMSCHRIJVING

Veronika Zarnik is een vrijgevochten, zelfstandige, sensuele en excentrieke vrouw, ongrijpbaar en mateloos intrigerend, iemand die je niet snel vergeet. Samen met haar man Leo vormt ze een onconventioneel paar. Op een nacht in januari 1944 verdwijnt het stel onder mysterieuze omstandigheden van hun landgoed. Vijf mensen die hen goed gekend hebben blijven achter met vragen en vertellen elk wat er voor, tijdens en na die winternacht is gebeurd. Wie was die geheimzinnige Veronika eigenlijk? Wat had ze te verbergen?Die nacht zag ik haar is een rijke roman, die de volledige tragedie van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog omvat. Het boek werd in Slovenië bekroond met de Kresnikprijs, in Italië met de Premio Ignazio Silone en in Frankrijk met de Prix du Meilleur Livre étranger.

Wil je het boek lezen?Die nacht zag ik haar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Drago Jancar. Lezen Die nacht zag ik haar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN