Hoogbegaafde kinderen opvoeden

Hoogbegaafde kinderen opvoeden - Carl D'Hondt | Northernlights300.org

... de orde, zoals communiceren en motiveren ... Lezing (hyper)hoogbegaafd opvoeden | Talentissimo ... . Hoogbegaafde kinderen opvoeden Veel hoogbegaafde kinderen voelen zich vanaf de vroege kleuterjaren niet in hun sas. Het sterke contrast tussen hun heel snelle cognitieve ontwikkeling en de andere ontwikkelingsaspecten, is vaak een bron van irritatie en onzekerheid. Hoogbegaafde kinderen herken je niet alleen maar aan hun intelligentie, ze hebben nog veel meer kenmerkende eigenschappen. Zo herken je hoogbegaafdheid bij je kin ... van hoogbegaafde kinderen - Opvoeden van hoogebegaafde ... ... . Zo herken je hoogbegaafdheid bij je kind. Komen deze dingen je allemaal bekend voor? Dan is het misschien tijd om serieus te gaan kijken met experts of je kind hoogbegaafd is. Opvoeden, het is een uitdaging. Elk kind is een uitdaging. Een hoogbegaafd kind opvoeden is dat zeker ook. Gaandeweg zoek je naar de dingen die werken en stop je met dingen die het absoluut niet doen bij je kind. Het is een weg van samen zoeken. Deze opvoedtips voor hoogbegaafde kinderen wil ik graag meegeven....

INFORMATIE

AUTEUR
Carl D'Hondt
DIMENSIE
11,74 MB
BESTANDSNAAM
Hoogbegaafde kinderen opvoeden.pdf

OMSCHRIJVING

Hoogbegaafde kinderen opvoeden 4e druk is een boek van Carl D'Hondt uitgegeven bij Garant - Uitgevers N.V.. ISBN 9789044134766 Veel hoogbegaafde kinderen voelen zich vanaf de vroege kleuterjaren niet in hun sas. Het sterke contrast tussen hun heel snelle cognitieve ontwikkeling en de andere ontwikkelingsaspecten, is vaak een bron van irritatie en onzekerheid.Op zulke momenten hebben deze kinderen iemand nodig die hen begrijpt en vooral iemand die om hen geeft. Het spreekt voor zich dat ouders, maar ook leerkrachten, in deze jaren een cruciale rol spelen. Het is precies in deze vroege jaren dat bepaalde gedragspatronen zich inslijpen tot blijvende gewoontes. Daarom is het zo belangrijk dat volwassenen vroeg starten met een specifieke begeleiding voor deze kinderen en dit het liefst vòòr de leeftijd van 4 à 5 jaar. Dit boek wil de lezer wegwijs maken in deze bijzondere behoeften aan begeleiding. Het bevat honderden tips over wat best wel te doen en wat liever niet te doen bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren.Begrip en steun van volwassenen geeft niet enkel richting aan de ontwikkeling van het kind, maar reikt vooral modellen van sterkte aan, waarop het kind nadien kan terugvallen.Over de auteursCarl D'hondt, orthopedagoog, is erevoorzitter van BEKINA (Begaafde Kinderen en Adolescenten).Hilde Van Rossen, psychologe, was coördinator van de opleiding Bachelor in de Toegepaste Psychologie aan de VIVES Hogeschool West- Vlaanderen.

Wil je het boek lezen?Hoogbegaafde kinderen opvoeden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carl D'Hondt. Lezen Hoogbegaafde kinderen opvoeden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN