Van Sophia tot Maria

Van Sophia tot Maria - Annine E. G. van der Meer | Northernlights300.org

...hea Augusta Louisa, hertogin van Württemberg (Russisch: Мария Фёдоровна) (Stettin, 25 oktober 1759 — Sint-Petersburg, 5 november 1828) was als Maria Fjodorovna de tweede vrouw van tsaar Paul I van Rusland ... Sophia Dorothea Augusta Louisa van Württemberg - Wikipedia ... .Ze was een dochter van Frederik Eugenius van Württemberg en Frederika Dorothea Sophia van Brandenburg-Schwedt Het gaat om een portret van Elisabeth Sophia Maria Bergman-Cavalini, roepnaam Betsy. Het heeft een omvang van 73x53 cm en is gesigneerd en gedateerd in 1901. Mondriaan was toen 29 jaar oud. We willen bijdragen en informeren over het herontdekken van de vrouwelijke kant van God, de vrouwelijke waarden en ... bol.com | Van Sophia tot Maria | 9789077408551 | Annine E ... ... . Het heeft een omvang van 73x53 cm en is gesigneerd en gedateerd in 1901. Mondriaan was toen 29 jaar oud. We willen bijdragen en informeren over het herontdekken van de vrouwelijke kant van God, de vrouwelijke waarden en de bijdrage van vrouwen in oude en hedendaagse culturen.PanSophia wil het universele en sacraal vrouwelijke uit voorbije tijden wakker kussen en herinneren. Van Sophia tot Maria . De wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw. Auteur van der Meer Annine; Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Haar naam is Sophia. In haar eigen tempel bereidde zij mannen en vrouwen voor op het bewust worden van het goddelijke in zichzelf. Maria Sophia Roriczck? is geboren op 18 november 1895 in Kalwa, Gmina Stary Targ, Powiat sztumski, Pomerania, Polen, dochter van Joseph Roriczck en Josephina Gertz. Zij is op 23 april 1918 in Rütenbrock, Haren (Ems), Emsland, Niedersachsen, Duitsland getrouwd met Johann Bernard Horstmann. Deze informatie is onderdeel van van op Genealogie Online. Erdogan is niet eenduidig over de Hagia Sophia. Vorig jaar beloofde hij kiezers dat het een moskee zou worden, maar na de verkiezingen matigde hij zijn toon weer....

INFORMATIE

AUTEUR
Annine E. G. van der Meer
DIMENSIE
7,14 MB
BESTANDSNAAM
Van Sophia tot Maria.pdf

OMSCHRIJVING

Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Altijd al gehad. Haar naam is Sophia. Ooit bouwde zij haar eigen tempel en hakte naar eigen zeggen zeven zuilen uit. In deze tempel bereidde zij mannen en vrouwen voor op het bewust worden van het goddelijke in zichzelf. Maar Sophia wordt de tempel uitgezet. Gods vrouwelijke wederhelft met haar kosmische kennis wordt weggemaakt, raakt zoek en verdwijnt uit beeld. Annine van der Meer draagt in dit boek de bouwstenen aan waarmee we haar tempel weer kunnen opbouwen: mythen, symbolen, heilige teksten (canoniek en apocrief) en de ervaringen van mystici die met Sophia contact hebben gehad. Allengs wordt duidelijk dat het oudste godsbeeld van de joden manvrouwelijk is. In den beginne schept God met Sophia en scheert zij als zijn geest over de wateren. Dit inclusieve monotheïsme - een voorstadium van het latere exclusieve monotheïsme - is bekend bij Jezus en de eerste joodse christenen, onder wie Maria Magdalena. Zij hebben Sophia goed gekend en zijn op de hoogte van haar geheime kennis hoe je in het goddelijke kunt opgaan en er een mee kunt worden. Het manvrouwelijke godsbeeld van de joden en eerste joodse christenen is in de latere joodse en christelijke traditie geneutraliseerd en vermannelijkt. De (veelal vrouwelijke) aanhangers zijn vervolgd. In de joodse en christelijke apocriefen die onlangs bij Qumran en Nag Hammadi zijn opgegraven, is Sophia als vrouw van de allerhoogste God vol aanwezig. Maak in dit boek kennis met Sophia. Leer haar geheimtaal weer spreken. Ooit maakte zij God zichtbaar en ervaarbaar. Ooit bemiddelde zij tussen hemel en aarde. Dit boek onthult de oorzaken van haar verdwijning en geeft zowel de bijbelse als de apocriefe teksten waarin we haar kunnen terugvinden. Momenteel neemt Maria Sophiale vorm aan en ontwikkelt zij zich tot medeverlosseres, middelares en voorspreekster. Zij bouwt een brug tussen protestante en katholieke, oosterse en westerse christenen, joden en moslims. Met dit boek kunnen we een verloren gods-, mens- en wereldbeeld herstellen en op basis daarvan een nieuw gods-, mens- en wereldbeeld ontwikkelen. Dr. Annine van der Meer (1953) is godsdiensthistoricus en theoloog. Zij promoveerde in 1989 bij professor Gilles Quispel. Eerder schreef zij Van Venus tot Madonna, een verborgen geschiedenis. Zij is oprichter, voorzitter en docent van Academie PanSophia, kenniscentrum matriarchaat en eenheidsbewustzijn, die zich onder meer richt op het herontdekken van de vrouwelijke god, de vrouwelijke waarden en de bijdrage van vrouwen in oude en eigentijdse culturen. Dit is publicatie 1 van Academie PanSophia.

Wil je het boek lezen?Van Sophia tot Maria in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annine E. G. van der Meer. Lezen Van Sophia tot Maria Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN