De man die Nagasaki overleefde

De man die Nagasaki overleefde - Gregor Vincent | Northernlights300.org

...e man die Nagasaki overleefde. Een historisch belangrijk boek over de Tweede Wereldoorlog ... De man die Nagasaki overleefde Download PDF ePUB ... . Over een man die nooit opgaf. Waargebeurd, ontroerend en inspirerend. Dick Büchel van Steenbergen, in 1920 in Nederlands Indië geboren, dient bij het KNIL. In 1942 wordt hij door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en afgevoerd naar een concentratiekamp. In De man die Nagasaki overleefde vertelt Dick zijn verhaal. Hij is een van de allerlaatste getuigen, geboren in Nederlands-Indië en inmiddels 99 j ... De man die Nagasaki overleefde | Boeken ... . Hij is een van de allerlaatste getuigen, geboren in Nederlands-Indië en inmiddels 99 jaar oud. De man die Nagasaki overleefde is een historisch belangrijk boek over ons verleden; wat hadden KNIL-soldaten meegemaakt voordat zij in de onafhankelijkheidsoorlog voor Nederland moesten vechten? In 'De man die Nagasaki overleefde' worden de ervaringen van Büchel van Steenbergen tijdens de Tweede Wereldoorlog op lezenswaardige wijze weergegeven. Een klein gemis van het boek is wel dat er weinig informatie over de jeugd van de hoofdpersoon wordt gegeven. Men komt zo goed als niets over zijn afkomst en (voor)opleiding te weten. Zijn ervaringen in de oorlog, opgetekend in het vorige maand verschenen boek 'De man die Nagasaki overleefde', hebben Büchel van Steenbergen voor het leven gevormd, vertellen zijn dochters Annerose en Frederique. ,,Vader was een echte doorzetter, letterlijk een overlever geworden. Dat kwam in heel zijn leven terug", zegt Frederique. De man die Nagasaki overleefde. Geplaatst op 13 juni 2019 door Marianne Janssen. Het ongelooflijke verhaal van een wilskrachtige soldaat. Dick is bijna 100 als hij zijn levensverhaal vertelt. Bandung, Nederlands Oost-Indië, november 1941. De 21-jarige Dick Büchel van Steenbergen werkt bij de luchtmacht als fotograaf. De man die Nagasaki overleefde Een historisch belangrijk boek over de Tweede Wereldo...

INFORMATIE

AUTEUR
Gregor Vincent
DIMENSIE
5,40 MB
BESTANDSNAAM
De man die Nagasaki overleefde.pdf

OMSCHRIJVING

De man die Nagasaki overleefde Een historisch belangrijk boek over de Tweede Wereldoorlog. Over een man die nooit opgaf. Waargebeurd, ontroerend en inspirerend. Dick Büchel van Steenbergen, in 1920 in Nederlands Indië geboren, dient bij het KNIL. In 1942 wordt hij door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en afgevoerd naar een concentratiekamp. Samen met honderden lotgenoten wordt hij per schip op transport gezet naar Japan. Ternauwernood overleven de mannen, op een stormachtige zee, de torpedo-aanvallen van geallieerde duikboten. Eenmaal in Japan aangekomen wordt Dick ingezet als dwangarbeider om de oorlogsindustrie draaiende te houden. Hij komt terecht op de Mitsubishi-scheepswerf in Nagasaki. Daar werkt hij, onder erbarmelijke omstandigheden, aan de bouw van drie schepen. Op 9 augustus 1945 ziet Dick aan parachutes de atoombom neerdalen. De inslag is vlakbij en hij moet rennen voor zijn leven. Als door een wonder overleeft hij de vernietiging. Er vallen tienduizenden doden, waaronder veel dwangarbeiders.Na de Japanse capitulatie wordt Dick gerepatrieerd naar Nederlands-Indië. Daar belandt hij in de chaos van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Al die jaren houdt Dick een rotsvast vertrouwen dat hij zal overleven. In dit boek vertelt Dick Büchel van Steenbergen, inmiddels bijna 100 jaar en een van de allerlaatste getuigen, zijn indrukwekkende levensverhaal. Gregor Vincent werkte o.a. voor The Bank of America en Koninklijke Ahold. Zijn passie is geschiedenis. Zijn gedetailleerde historische kennis en grondige research vormen de basis voor zijn boeken. Eerder verschenen Congo en de bestseller Bonus Time.

Wil je het boek lezen?De man die Nagasaki overleefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gregor Vincent. Lezen De man die Nagasaki overleefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN