Mindful eten

Mindful eten - Susan Albers | Northernlights300.org

..." en "vol" voor je betekenen. Mindful eten ... Mindful eten mindfulness groningen dietist overgewicht ... ... . Zo kun je dat ook doen met eten. Mindful eten houdt in dat je aandacht geeft aan het eten. Het is het tegenovergestelde van emotioneel en onbewust eten. Je bent je zeer bewust van wat je eet, de reden waarom je eet en het effect (ook op lange termijn) dat dit heeft op je lichaam. Eten zonder aandacht voor wat men eet, hoeveel men eet en waarom men eet, leidt meestal tot onevenwichtig en te veel eten. Een training "Mindful eten" kan helpen o ... Mindful eten, wat is het en hoe doe je dat precies ... ... . Een training "Mindful eten" kan helpen om bewuster te eten, te weerstaan aan de verleiding om te snoepen en emotionele eetbuien te voorkomen. Mindful eten helpt je evenwichtiger eten. Maar waar begin je? Een stappenplan met tips en simpele oefeningen. Mindful eten is ook een vriendelijke manier van eten. Je hoeft geen calorieën, koolhydraten of vetten te tellen. En ook chocolade, chips en een pizza kunnen gewoon, als je er maar bewust van geniet. Dat kan vooral als je met aandacht eet en niet ongemerkt je eten naar binnen werkt. Mindful eten is mindful leven. Gedrag vertragen geeft tijd om te ervaren wat gedacht en gevoeld wordt. Letterlijk stil staan bij wat je eet, waarom je eet, hoe je tot keuzes komt en hoe dit je dichter tot of verder af van je doelen brengt. Eten wordt vanuit holistische visie vanuit lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele visie benaderd. Een kleine, makkelijke oefening in mindful eten kan al tot grote inzichten leiden. Probeer ook eens deze startoefening en glimlach .... Geschreven bij Mindful eten. Dat mindfulness effect heeft op ons welbevinden begint eindelijk duidelijk te worden, ook via wetenschappelijk onderzoek. Waardevol is het specifieke thema 'eten' in te brengen, omdat het patronen betreffen die niet alleen met eten te maken hebben. Dit boek is een goede inleiding daarin. Oefening 3: eet je mindful. Leg die krant of telefoon eens weg tijdens het eten. Met deze oefening ga je zonder enige afleiding, zoals een gesprek of andere prikkels, eten. Bon appétit! Zorg ervoor dat je de tijd neemt voor je eten. Voorkom dat je afgeleid wordt door je telefoon, computer of tv. Neem een hap, maar wacht nog even met kauwen. Mindful eten helpt je luisteren naar je eigen lichaam; naar wat het nodig heeft en hoeveel. Het stimuleert je om te genieten van je eten. Door bewust keuzes te maken en goed te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft, kan mindful eten je zelfs helpen afvallen. Maar het is zeker geen dieet. Mindful eten en drinken is een way of life. Zes ... Mindful eten richt de aandacht op het hele proces - op alle smaken, geuren, gedachten en gevoelens die bovenkomen ti...

INFORMATIE

AUTEUR
Susan Albers
DIMENSIE
7,60 MB
BESTANDSNAAM
Mindful eten.pdf

OMSCHRIJVING

De meeste dieetboeken besteden geen aandacht aan onze innerlijke gesteldheid. Daardoor zijn de zwaarbevochten resultaten van het dieet meestal slechts van korte duur.Eetgewoonten verdrijven een gevoel of een stemming. Maar na het consumeren van het een of ander vragen we ons nooit af of de gewenste innerlijke verandering inderdaad bewerkstelligd is: de ratio laat het afweten. We blijven, zodra bepaalde stemmingen of gevoelens zich aandienen, blindelings naar de snoeptrommel grijpen. Susan Albers stelt hier mindful eten tegenover: je bent je bewust van wat zich voor en na het eten in je geest voltrekt. Zo kun je de innerlijke oorzaken van je eigen eetpatroon ontdekken. Dit compact geschreven boek bevat onder andere vragenlijsten en meditatieoefeningen. Het zijn handvatten voor de lezer die daarmee proefondervindelijk de diepere oorzaken van ongewenste eetpatronen op het spoor komt.Susan Albers is als psycholoog verbonden aan het Cleveland Clinic Women's Health Centre, dat gespecialiseerd is in relatie- en gewichtsproblemen. Zij heeft een groot aantal mensen met eetstoornissen en gebrek aan zelfrespect begeleid. Zij trok hiermee de aandacht van o.a. 'O, the Oprah Magazine' en 'The Wall Street Journal'.

Wil je het boek lezen?Mindful eten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Susan Albers. Lezen Mindful eten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN