De eeuw van de kersenbloesem

De eeuw van de kersenbloesem - Miki Sakamoto | Northernlights300.org

...n telg... In De eeuw van de kersenbloesem volgen we Nao's leven gedurende bijna een eeuw ... Journalist Naoko Abe duidt de Japanse obsessie met ... ... . Een eeuw die vooral in de eerste helft in het teken stond van oorlog. Japan ontketende in die jaren meerdere oorlogen, tegen o.a. China en Rusland. De eeuw van de kersenbloesem bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Sakamoto, Miki - De eeuw van de kersenbloesem Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en p ... Eeuw van de kersenbloesem van Miki Sakamoto | Boek en ... ... .nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Geschiedenis: Aan de hand van de kersenbloesem schreef Naoko Abe een boek over het Japan van vroeger en nu. En het bevat het ook nog een fijne biografie van een excentrieke Brit. Geschiedenis van een Japanse familie, vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw tot na het eind van de Tweede Wereldoorlog. Kersenbloesem op een negentiende-eeuwse Japanse prent van Hiroshige (Publiek Domein - wiki) Voor het internationale lezerspubliek voegde de schrijfster veel informatie toe over de Japanse historie en cultuur. Ze legt uit hoe het eeuwenlang sterk afgezonderde Japan tijdens de Meijiperiode van 1868 tot 1912 zijn deuren opende voor de wereld. Nao wordt geboren op een dag in het vroege voorjaar van 1895, als de kersenbloesems net zijn uitgekomen. Ze is een telg van een van de grootste samoeraiclans in Japan, en groeit op met de principes van puurheid di...

INFORMATIE

AUTEUR
Miki Sakamoto
DIMENSIE
4,22 MB
BESTANDSNAAM
De eeuw van de kersenbloesem.pdf

OMSCHRIJVING

Nao wordt geboren op een dag in het vroege voorjaar van 1895, als de kersenbloesems net zijn uitgekomen. Ze is een telg van een van de grootste samoeraiclans in Japan, en groeit op met de principes van puurheid die door de samoerai zo hoog worden geacht. Gedurende haar hele leven zal de kersenbloesem, van oudsher het symbool voor nieuw leven, een rode draad zijn. Nao trouwt, krijgt op haar beurt kinderen, voedt haar dochter op met de tradities van het traditionele Japan, maar heeft ook oog voor de vernieuwingen: ze ziet de oude waarden wijken voor het nieuwe Japan, overleeft beide atoombommen en is getuige van de wederopbouw... Haar leven houdt gelijke tred met de geboorte van een moderne mogendheid. Miki Sakamoto vertelt het verhaal van haar moeder en grootmoeder en daarmee het verhaal van haar land Japan. In adembenemende portretten van haar familie, van welgestelde huize uit de provincie Satsuma, brengt Sakamoto de transformatie van de Japanse cultuur gedurende drie generaties tot leven. Ze biedt een uniek inzicht in de springlevende tradities van een cultuur die ons in vele aspecten vreemd is, maar ons altijd heeft gefascineerd.

Wil je het boek lezen?De eeuw van de kersenbloesem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Miki Sakamoto. Lezen De eeuw van de kersenbloesem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN