Niets dan liefde

Niets dan liefde - Marc de Kesel | Northernlights300.org

...jden van elkaar en de stad Paphos, waar je vanaf Schiphol direct heen vliegt ... Niets is belangrijker dan liefde - Proud2Live - Proud2bme ... . Wat is liefde? Het gelukzalige gevoel dat iemand van je houdt? Of het pijnlijk hunkeren naar een onmogelijke liefde? Ons woord'liefde'betekent beide tegelijk. Het is de Eros van het onvervulde verlangenén de Amor van de vervulling, inclusief die van de Amor Dei,'de liefde Gods'. Wie tot de kern van de liefde wil doordringen, stoot onvermijdelijk […] Wie tot de kern van de liefde wil doordringen, stoot onvermijdelijk op die dubbelheid, een dubbelheid die haar geheim pas prijsgeeft als je er het fenomeen van de gift in herkent - het subtiele spel van 'geven, krijgen en ontvangen'.In Niets dan liefde speurt Marc De Kesel naar de eigengereide, altijd wat ' ... bol.com | Niets dan liefde | 9789491110115 | Marc de Kesel ... ... .In Niets dan liefde speurt Marc De Kesel naar de eigengereide, altijd wat 'vileine' logica waarnaar de gift luistert. Ik zou niets anders dan liefde en dankbaarheid hebben voor het leven dat je me gaf. I would have nothing but love and gratitude for the life you gave me. Als dat wel zo was, zouden ze niets anders dan liefde voelen. Want als jij onvoorwaardelijke liefde geeft, als dat jouw nieuwe levensinstelling wordt, dan kan het niet anders dan dat hij het op een gegeven moment terug gaat geven. Echte liefde is dus een BESLISSING die jij vandaag nog kan maken als je iemand date. Ik wil je wel een waarschuwing geven: Wat Is Dan Liefde | Officiële Trailer ... Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar ... In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Foto over Mooi jong paar die terwijl status dichtbij de waterval omhelzen. Afbeelding bestaande uit bonding, mooi, ethnicity - 104478234...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc de Kesel
DIMENSIE
8,68 MB
BESTANDSNAAM
Niets dan liefde.pdf

OMSCHRIJVING

Niets dan liefde 1e druk is een boek van Marc de Kesel uitgegeven bij Uitgeverij Sjibbolet. ISBN 9789491110115 Wat is liefde? Het gelukzalige gevoel dat iemand van je houdt? Of het pijnlijk hunkeren naar een onmogelijke liefde? Ons woord 'liefde' betekent beide tegelijk. Het is de Eros van het onvervulde verlangenn de Amor van de vervulling, inclusief die van de Amor Dei, 'de liefde Gods'. Wie tot de kern van de liefde wil doordringen, stoot onvermijdelijk op die dubbelheid, een dubbelheid die haar geheim pas prijsgeeft als je er het fenomeen van de gift in herkent - het subtiele spel van 'geven, krijgen en ontvangen'.In Niets dan liefde speurt Marc De Kesel naar de eigengereide, altijd wat 'vileine' logica waarnaar de gift luistert. Zijn tocht passeert langs Gerard Reve, F nelon, David Bowie en Histoire d'O, maar ook langs Dogville en Manderlay, twee films van Lars von Trier. Dat hij die artistieke promenade weet te koppelen aan analyses over psychotherapie en de zogeheten 'zachte sector', maakt Niets dan liefde tot een unicum in de recente cultuurkritiek.Dr. Marc De Kesel is docent aan de Arteveldehogeschool Gent en geassocieerd onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn onderzoeksdomeinen zijn continentale filosofie, religietheorie, Holocauststudies, psychoanalyse, kunst- en cultuurkritiek. In 2010 verscheen van hem 'Goden breken. Essays over monothe sme' (Boom).

Wil je het boek lezen?Niets dan liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc de Kesel. Lezen Niets dan liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN