En Rijen Is Plezant

En Rijen Is Plezant - Marita de Sterck | Northernlights300.org

... start op Eén een vijfdelige documentaire, 'Urbanus 70' ... Het kamp was weer plezant! - PDF ... . Daarin vertellen vrienden en collega's anekdotes over de grappigste man van Vlaanderen. "Ze hadden 5 afleveringen nodig om mij de hemel in te prijzen', zegt Urbanus. Vlasic miste driemaal op rij, waarvan tweemaal met een plompverloren sprong tegen de lat. Ze was twee centimeter verwijderd van goud, maar moet nu weer vier jaar wachten op een nieuwe kans. Hellebaut kon het nauwelijks geloven. Haar medaille is ... En rijen is plezant - Marita De Sterck - (ISBN ... ... . Hellebaut kon het nauwelijks geloven. Haar medaille is de enige gouden plak voor België tijdens deze Spelen en pas het derde atletiekgoud in de historie. En rijen is plezant bevat muzieknotaties van Wilfrid Moonen! Veel lees-, zang- en … plezier, wens ik u met de woorden op de uitnodiging van uitgever Van Halewyck ! De muzikale boekvoorstelling vindt plaats in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent in februari 2008, daags voor Valentijn. 2-mei-2014 - Vrijdagavond was er in het Filmhuis Purmerend weer een plezant culinair feestje voorafgaand aan een vertoning van de film "Marina", een biopic over de Belgische zanger Rocco Granata. Bezoekers konden kiezen tussen heerlijk Antwerps stoofvlees en Amsterdamse mosselen op Vlaamse wijze. Natuurlijk was er ook karakterbier …...

INFORMATIE

AUTEUR
Marita de Sterck
DIMENSIE
8,27 MB
BESTANDSNAAM
En Rijen Is Plezant.pdf

OMSCHRIJVING

Vuile liedjes zijn van alle tijden en van alle plaatsen. Ook Vlaanderen kent een rijke traditie van erotische straat-, markt- en café-chantant-liederen waarin de vleselijke liefde op speelse en humoristische wijze wordt bezongen. Maar die levende traditie dreigt verloren te gaan. Nog even en de overgrootouders en grootouders die van huis uit volkse liedjes leerden zingen, zijn er niet meer om ze voor te zingen. Veel waardevol materiaal is niet meer bekend bij het grote publiek en zeker niet bij de jonge generatie.Voor het eerst werd een selectie pikante volkse Vlaamse liedjes samengebracht, die een breed publiek van jong en oud zullen bekoren. De 69 liedjes klinken nog altijd origineel sexy en plezant gedurfd. Ze staan garant voor lees- en zangplezier en bevatten bovendien informatie over het liefdesleven van onze voorouders. Er zijn liedjes die de samenstelster zelf heeft gehoord en gezongen, liedjes die door hedendaagse deskundigen uit de volksmond zijn opgetekend of in liedschriften werden gevonden, marktliederen zoals die van Tamboer en café-chantant-liederen zoals de beruchte ‘vetjes’ van Karel Waeri.Omdat liedjes niet alleen gelezen maar ook gezongen moeten worden, heeft Wilfrid Moonen bij elk lied een muzieknotatie uitgewerkt. Gerda Dendooven zorgde voor illustraties die naadloos aansluiten bij de suggestieve sfeer.

Wil je het boek lezen?En Rijen Is Plezant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marita de Sterck. Lezen En Rijen Is Plezant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN