De kleine Rudolf

De kleine Rudolf - Aart van der Leeuw | Northernlights300.org

... van oudstrijders, die in dezelfde loopgraaf gestaan hebben ... De kleine Rudolf | Boek.be ... . De Kleine Rudolf: Taal: Nederlands : Uitgever: Nijgh & Ditmar, Amsterdam: Bijzonderheden: 26e druk 1982, 158 pagina's, in zeer nette staat: Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten) Meer info: Nederlandse Klassieken van de Twintigste Eeuw : John Bartlett uit Heiloo . Alle boeken van John ... 'De kleine Rudolf' geldt als een van de klassieke werken van de Nederlandse literatuur. De schrijver ontving de Van der Hoogtprijs voor zijn hele ... Boekwinkeltjes.nl ... . De schrijver ontving de Van der Hoogtprijs voor zijn hele oeuvre. Van der Leeuw schept een kwetsbare, gevoelige persoonlijkheid die zich terugtrekt in een droomwereld omdat de werkelijkheid hem afwijst, ... De kleine Rudolf Productkenmerken Auteur: Leeuw, Aart van der, Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 19e editie, 158 pagina's, Ingenaaid met linnen kaft en omslag, Nederlands, Gepubliceerd in 1962. 'De kleine Rudolf' geldt als een van de klassieke werken van de Nederlandse literatuur. De schrijver ontving de Van der Hoogtprijs voor zijn hele oeuvre. Klassiek Domein. Het originele werk. Auteur. Aart van der Leeuw. reacties Eigenschappen. Taal: Nederlands. ISBN: 9789086410415. De Kleine Rudolf: Taal: Nederlands : Uitgever: Veen/Kosmos/Z & K/Servire: Bijzonderheden: paperback, 1982, 190 blz. Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten) Meer info: Baboe Bookshop . Baboe Bookshop uit Oud Beijerland . Alle boeken van Baboe Bookshop Stel een vraag over dit boek aan Baboe Bookshop . Afbeeldingen ... De Kleine Rudolf | ISBN 9789020454062 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. 'De kleine Rudolf' geldt als een van de klassieke werken van de Nederlandse literatuur. De schrijver ontving de Van der Hoogtprijs voor zijn hele oeuvre. Van der Leeuw schept een kwetsbare, gevoelige persoonlijkheid die zich terugtrekt in een droomwereld omdat de werkelijkheid hem afwijst, maar die tegen elke verwachting in zijn grote liefde vervuld vindt. De kleine Rudolf Productkenmerken Auteur: Leeuw, Aart van der, Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 11e editie, 196 pagina's, Ingenaaid met harde kaft, Nederlands, Gepubliceerd in 1949. Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels....

INFORMATIE

AUTEUR
Aart van der Leeuw
DIMENSIE
4,71 MB
BESTANDSNAAM
De kleine Rudolf.pdf

OMSCHRIJVING

Rudolf wordt tegen wil en dank boekhouder om in zijn levensonderhoud te voorzien. Hij is een gevoelige man-alleen die van kinderen, muziek en de natuur houdt. Het kantoor is een gevangenis voor hem. In een versleten stofjas zit hij aan een tafel vooraan met zijn gezicht naar de anderen, die grapjes maken over zijn mismaakte lichaam. Hij is vooral erg klein. Rudolf is doodongelukkig. Als zijn geliefde tante sterft, krijgt hij zelfs geen vrij om naar haar begrafenis te gaan. Zijn chef wil geen 'precedenten scheppen.' Nu het in het echt niet kan, woont Rudolf de begrafenis dan maar in gedachten bij. 'Nu zakt de kist,' denkt hij terwijl hij naar huis loopt, en midden op straat blijft hij staan en neemt zijn hoed af. Zo vergaat het hem steeds vaker: wat in het echte leven, opgesloten tussen klerken en boekhouders met wie hij weinig gemeen heeft, aan hem voorbij gaat, dat beleeft hij in zijn dromen. Hij trekt zich steeds meer terug in een afgesloten binnenwereld. Het is zomer, de vakantie staat door de deur. Twee volle weken vrijheid, het is zo groot dat hij eigenlijk helemaal niet weet wat hij ermee zal doen. Dan komt er een brief die zijn leven ingrijpend zal veranderen.Van der Leeuw schept een kwetsbare, gevoelige persoonlijkheid die zich terugtrekt in een droomwereld omdat de werkelijkheid hem afwijst, maar die tegen elke verwachting in zijn grote liefde vervuld vindt.'De kleine Rudolf' geldt als een van de klassieke werken van de Nederlandse literatuur. De schrijver ontving de Van der Hoogtprijs voor zijn hele oeuvre.Klassiek Domein. Het originele werk.

Wil je het boek lezen?De kleine Rudolf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aart van der Leeuw. Lezen De kleine Rudolf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN