Meteoor

Meteoor - Karel ČApek | Northernlights300.org

...rkeer op de website te analyseren. Groene meteoor schiet door de lucht boven Australië Fascinerende beelden: een felgekleurde meteoor schoot maandagochtend door de lucht boven Cape Preston in West-Australië ... Meteoor | wibnet.nl ... . Om als meteoor het aardoppervlak te bereiken moet deze of te wel zeer klein en licht of te wel zeer groot en zwaar zijn, zodat er nog iets van de meteoor overblijft eer deze gans is opgebrand in de atmosfeer van de aarde. Voor het waarnemen van meteoren heb je niet veel nodig. Dispuut Meteoor. Dispuut Meteoor vindt haar oorsprong in het prille begin van het Eindhovens Studenten Corps. Vijf enthousiastelingen wilden meer dan ... Wat is het verschil tussen een meteoriet, een meteoor en ... ... . Voor het waarnemen van meteoren heb je niet veel nodig. Dispuut Meteoor. Dispuut Meteoor vindt haar oorsprong in het prille begin van het Eindhovens Studenten Corps. Vijf enthousiastelingen wilden meer dan alleen het Corpslidmaatschap en richtten op 28 oktober 1958 Jaarclub Meteoor op. Het actieve karakter van de Jaarclub leidde ertoe dat op 27 april 1961 Meteoor de eer ten deel viel om als eerste het in dat jaar ingestelde predikaat "erkend" voor ... Voordat een meteoor de atmosfeer binnendringt wordt deze een meteoroïde genoemd. Deze bestaat uit kleine deeltjes ijs, stof en metaal die door de ruimte reizen. Wanneer deze meteoroïde de atmosfeer binnendringt wordt het een meteoor tot wanneer ze de aarde raakt, dan spreken we van een meteoriet. Er bestaan drie soorten meteorieten:...

INFORMATIE

AUTEUR
Karel ČApek
DIMENSIE
4,22 MB
BESTANDSNAAM
Meteoor.pdf

OMSCHRIJVING

Een vliegtuigje stort neer en de enige overlevende wordt uit de wrakstukken gehaald en zwaar verbrand en in coma naar een ziekenhuis gebracht. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. De arts en de anderen die met hem in aanraking komen, kunnen er slechts naar gissen. Ze noemen hem geval X. Drie mensen – een zuster, een medepatiënt met helderziende gaven en een schrijver – doen ieder een poging om de identiteit en het leven van geval X te reconstrueren en op hun eigen manier te achterhalen wat er aan de noodlottige vlucht voorafging.In Meteoor vertelt Capek over wat we kunnen weten van een ander mens. Door de verschillende perspectieven bij elkaar te voegen kun je je een samenhangend beeld van iemand vormen. In hoeverre dat een waarachtig beeld is, laat Capek in het midden. De arts, de zuster, de helderziende en de schrijver leveren ieder hun versie van het verhaal, en samen schetsen ze een volledig beeld.

Wil je het boek lezen?Meteoor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karel ČApek. Lezen Meteoor Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN