Mijn moeder wilde dood

Mijn moeder wilde dood - Annegreet van Bergen | Northernlights300.org

...niet dood! Verteld door Yvonne Quarrie. AFSPELEN ... Ik wilde niet dood! | Een tienermoeder verandert haar leven ... . Ik wilde niet dood! GEBOORTEJAAR: 1964. GEBOORTELAND: ENGELAND. ACHTERGROND: OPSTANDIGE TIENERMOEDER. MIJN VERLEDEN. Ik ben geboren in Paddington, een dichtbevolkt deel van Londen. We waren thuis met mijn moeder, mijn drie oudere zussen en ik. Mijn vader had ernstige alcoholproblemen. In 'Mijn moeder wilde dood' vertelt Annegreet van Bergen indringend over de doodswens van haar moeder en over haar eigen ervaringen als 'engel des doods'. Daarnaast brengt ze in kaart welke vijf wegen ... Moeder bleef maar roepen dat ze dood wilde | Trouw ... . Daarnaast brengt ze in kaart welke vijf wegen - van euthanasie tot pil van Drion - naar een humane, zelfgekozen dood kunnen leiden. 'Ik wil niet dood,' schreef mijn moeder in haar laatste agenda, als goed voornemen voor 2017, het jaar dat ze tachtig zou worden. Elly was inmiddels op schema gestorven (82), maar wat de waarzegster niet had gezien: oudere broer Jacques was Elly achternagegaan, toen hij in de stoel van de tandarts zat. Mijn moeder was dan zo lief om telkens te halen waar ik op dat moment zin in had. Ze was er dag en nacht." Drie maanden later kwam hij echter tot een heftig besluit. Robin: "Ik besloot toch dat ik mijn been wilde laten amputeren. Het was echt overleven en ik wilde koste wat het kost niet dood. Annegreet van Bergen, Mijn moeder wilde dood, Atlas, 224 blz., 19,95 euro. Moeders leven is klaar. Mijn moeder wilde dood van Annegreet van Bergen heeft al het nodige stof doen opwaaien. Zo zou de journalist een onjuist beeld geven van het onderscheid tussen palliatieve sedatie en euthanasie. 'Mijn moeder wilde een rode kist, haar lievelingskleur' RTL Nieuws. 19-5-2020. OM vervolgt zweminstructeurs voor dood 11-jarige. Boom valt bovenop fietser, vrouw in Zwolle overleden...

INFORMATIE

AUTEUR
Annegreet van Bergen
DIMENSIE
9,16 MB
BESTANDSNAAM
Mijn moeder wilde dood.pdf

OMSCHRIJVING

Mijn moeder wilde dood 1e druk is een boek van Annegreet van Bergen uitgegeven bij Atlas. ISBN 9789045016948 De moeder van Annegreet van Bergen was vijfentachtig, weduwe en werd geplaagd door een opeenstapeling van kwalen. Ze wilde euthanasie, maar dat verzoek werd afgewezen. Haar dochter hielp haar met sterven en schreef na afloop het boek dat ze destijds graag zelf had willen hebben.In 'Mijn moeder wilde dood' vertelt Annegreet van Bergen (auteur van 'Gouden jaren') indringend over de doodswens van haar moeder en over haar eigen ervaringen. Daarnaast brengt ze in kaart welke vijf wegen –' van euthanasie tot pil van Drion – naar een humane, zelfgekozen dood kunnen leiden. Dit gebeurt op basis van aangrijpende en ontroerende verhalen van nabestaanden, aangevuld en van commentaar voorzien door deskundigen. Ook geeft ze praktische adviezen.'Mijn moeder wilde dood' is een breed, uiterst toegankelijk en indrukwekkend overzicht van de manieren waarop oude of doodzieke mensen zelf voor de dood kunnen kiezen, voor het eerst geschreven vanuit het standpunt van de betrokkenenzelf.

Wil je het boek lezen?Mijn moeder wilde dood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annegreet van Bergen. Lezen Mijn moeder wilde dood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN