De psychologie van progressie

De psychologie van progressie - Coert Visser | Northernlights300.org

...89079750047. Noté /5: Achetez Kiezen voor progressie: de psychologie van vooruitgang de Visser, Coert: ISBN: 9789079750023 sur amazon ... Psychologische veiligheid · PROGRESSIEGERICHT WERKEN ... .fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Kiezen voor progressie | ISBN 9789079750023 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Kiezen voor progressie: de psychologie van vooruitgang: Amazon.es: Visser, Coert: Libros en idiomas extranjeros De term "progressie" kan vertaald worden als "vooruitgang" of "doorgaan". Het streven is dan ook dat er een ontwikkeling en controles wijzen op een verhoging of een verhoging. In psychologie, dit verwijst n ... PROGRESSIEGERICHT WERKEN - De psychologie van progressie ... ... . Het streven is dan ook dat er een ontwikkeling en controles wijzen op een verhoging of een verhoging. In psychologie, dit verwijst naar de ontwikkeling van de mens in verschillende stadia - vanaf het moment dat een baby, ongeveer kinderjaren, jeugd en volwassenheid. Mijn nieuwe boek Kiezen voor progressie, De psychologie van vooruitgang, is verschenen. Dit boek is een pleidooi tegen fatalisme en voor realistisch optimisme. Psychologische veiligheid is dus niet voldoende voor goede teamprestaties, maar wanneer de psychologische veiligheid niet in tact is belemmert dit wel goede teamprestaties. Naast psychologische veiligheid zijn hoge standaards nodig en inspiratie en motivatie om aan die hoge standaards te willen voldoen. Meten van psychologische veiligheid Zij dagen de positieve psychologie uit om te onderkennen en expliciet erkennen dat Epistemische en non-Epistemische waarden een onvermijdelijk en belangrijk onderdeel zijn van psychologie en dus ook van PP. De auteurs beschrijven de positieve psychologie als 'een slecht gevormde set van onontwikkelde, incoherente theorieën omtrent wat het is om goed te leven, met veel, voornamelijk ... De wetenschap van de psychologie biedt duidelijke aanknopingspunten voor hoe we progressie kunnen boeken. Het boek gaat uitgebreid in op het werk van bekende psychologen zoals Carol Dweck, Ed Deci, Richard Ryan, Daniel Kahneman, Anders Ericsson, Walter Mischel en Steven Pinker. De wetenschap van de psychologie biedt duidelijke aanknopingspunten voor hoe we progressie kunnen boeken. Het boek gaat uitgebreid in op het werk van bekende psychologen zoals Carol Dweck, Ed Deci, Richard Ryan, Daniel Kahneman, Anders Ericsson, Walter Mischel en Steven Pinker. Bestel De psychologie van progressie Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Eenvoudige gesprekken waarin je betekenisvolle progressie boekt. Over de auteur Gwenda Schlundt Bodien ontwikkelde samen met Coert Visser de progressiegerichte aanpak. Ze is trainer, coach en auteur. Eerder verschenen van haar o.a. de boeken Oplossingsgericht aan de Slag, Ontwikkel je Mindset, Progressie door zelfcoaching en Hersenvitaminen....

INFORMATIE

AUTEUR
Coert Visser
DIMENSIE
11,43 MB
BESTANDSNAAM
De psychologie van progressie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is een pleidooi tegen fatalisme en voor realistisch optimisme. Het laat namelijk zien dat betekenisvolle progressie bestaat, zowel in onze individuele levens als op het niveau van samenlevingen. De wetenschap van de psychologie biedt duidelijke aanknopingspunten voor hoe we progressie kunnen boeken. Het boek gaat uitgebreid in op het werk van bekende psychologen zoals Carol Dweck, Ed Deci, Richard Ryan, Daniel Kahneman, Anders Ericsson, Walter Mischel en Steven Pinker. Een voorwaarde voor het bereiken van progressie is dat we ons realiseren dat progressie mogelijk is. Een andere voorwaarde voor progressie is dat we ons inspannen en volhouden bij tegenslag. Verder is belangrijk waar we onze inspanningen op richten. Als we ons richten op het doen van wat we interessant en belangrijk vinden, is de kans op betekenisvolle progressie het grootst. Vaak blijft de progressie die we hebben bereikt onopgemerkt. Dat is zonde want het bereiken van progressie heeft positieve effecten op onze motivatie, onze emoties en ons functioneren. Daarom is het nodig om progressie systematisch te monitoren. Ook is het belangrijk om te beseffen dat progressie tevens nadelen met zich mee kan brengen in de vorm van nieuwe problemen die om oplossingen vragen. Dat progressie bereikbaar is, betekent niet er geen grote problemen bestaan en ook niet dat we ooit van alle problemen af zullen komen. Geen enkele situatie wordt ook ideaal en er zal dus altijd progressie nodig blijven. Hoewel we nooit een garantie kunnen hebben dat de toekomst progressie zal brengen, kunnen we kans hierop groot maken door bewust te kiezen voor progressie. Coert Visser (1963) is psycholoog en schrijver van meerdere boeken waaronder Doen wat werkt en Progressiegericht Werken. Beroepsmatig houdt hij zich verder bezig met het geven van trainingen en met coaching. Samen met Gwenda Schlundt Bodien richtte hij in 2002 NOAM op (www.noam.nu). In 2012 introduceerden zij samen de term progressiegericht werken.

Wil je het boek lezen?De psychologie van progressie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Coert Visser. Lezen De psychologie van progressie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN