Baljurken en Bolsjewieken

Baljurken en Bolsjewieken - Eugénie Oussakovskaïa | Northernlights300.org

...tticoat jurken. Robin heeft een ruime keuze in gekleurde dansjurken en witte baljurken met petticoat rok voor gala's, bruiloften en dansfeesten ... Zoek je een echte Baljurk? | De Galazaak ... . De baljurken met een a-lijn model en een wijd uitlopende rok zijn stijlvol en gracieus. Galajurken Kwaliteit in Galajurken en service staan bovenaan. De collectie is samengesteld vanuit onze lange ervaring. Vanaf 2009 hebben we vele duizenden galajurken verkocht aan tevreden klanten. In die tijd hebben we het kaf van het koren gescheiden. We weten wat onze klanten zoeken, welke kwaliteit en pasvorm onze galajurken hebben. ... 9789049401184 → Baljurken en Bolsjewieken Paperback ... ... . In die tijd hebben we het kaf van het koren gescheiden. We weten wat onze klanten zoeken, welke kwaliteit en pasvorm onze galajurken hebben. Ze publiceerde verscheidene boeken en artikelen over geschiedenis, cultuur en politiek in Rusland, waaronder de veelgeprezen biografie Wilhelmina Triesman (2012) en Pierewaaien op Nova Zembla (2012). Ook vertaalde en bewerkte ze de roman Baljurken en Bolsjewieken (2017) van Eugénie Oussakovskaïa, een Russische aristocratische emigrante. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt, of het nu gaat om boeken of e-Books. Want boeken: daar draait het bij ons om. Als een van de best gesorteerde internetboekhandels bieden wij je boeken aan in elke denkbare categorie. Bijna elk Nederlandstalig boek dat in de handel is, kun je via ons eenvoudig vinden en bestellen. Naast een uitgebreid assortiment biedt boeken.com alle voordelen op het ... 16-dec-2019 - Bekijk het bord "Baljurken" van lorenaxxpanda op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Baljurken, Mooie jurken, Jurkjes....

INFORMATIE

AUTEUR
Eugénie Oussakovskaïa
DIMENSIE
11,47 MB
BESTANDSNAAM
Baljurken en Bolsjewieken.pdf

OMSCHRIJVING

Eugénie OussakovskaïaBaljurken en Bolsjewieken Bewerkt en vertaald door Janine JagerBaljurken en Bolsjewieken beschrijft het bewogen leven van Génia, een adellijk meisje geboren in 1897 in het Rusland van de laatste tsaar. Met winters vol vertier en feestgedruis in Sint-Petersburg, afgewisseld door lange, lome zomers op het familielandgoed in Samara. Alles komt in deze meeslepende roman voorbij: de eerste baljurk, hofmakerij, etiquette, de tango-rage, slederitten, boottochtjes op de Wolga en vakanties op de Krim. Tijdens overvloedige diners met deftige standgenoten worden openhartige gesprekken gevoerd over de wenselijkheid van politieke hervormingen en de intriges van Raspoetin aan het hof van Nicolaas II. Ondertussen doet de moderne tijd zijn intrede met elektrisch licht, grammofoon, telefoon en auto's die koetsjes verdringen. De Eerste Wereldoorlog, de Russische revolutie en de val van de Romanov-dynastie maken voorgoed een einde aan het geprivilegieerde bestaan van de adel. Na de communistische machtsovername komt Génia in de gevangenis terecht, waar Lenins geheime politie haar als informante probeert te werven. Als ze vrijkomt besluit ze samen met haar geliefde via Siberië het land uit te vluchten..De roman is gebaseerd op het leven van Eugénie Oussakovskaïa (1897-1997). Zij kwam uit een vooraanstaande Russische adellijke familie en vluchtte na de revolutie van 1917 naar Shanghai. Haar autobiografische roman is bewerkt en vertaald door Janine Jager historica en auteur van de veelgeprezen biografie Wilhelmina Triesman. Een Nederlandse in Leningrad (2012).

Wil je het boek lezen?Baljurken en Bolsjewieken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eugénie Oussakovskaïa. Lezen Baljurken en Bolsjewieken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN