Spinoza in bedrijf

Spinoza in bedrijf - Miriam van Reijen | Northernlights300.org

...eticus: hij stond midden in het leven; in zijn eigen leven ... Spinoza in bedrijf by Boekencentrum Uitgevers - Issuu ... . Niets heeft hem weerhouden om trouw te blijven aan zijn visie op het mensdom. Spinoza in bedrijf: van passie naar actie In de week van 3 tot en met 9 augustus verzorgt filosoof Miriam van Reijen in het Centre Erasme een cursus over Spinoza. Spinoza, die doorgaans als een moeilijk te lezen en te begrijpen filosoof wordt beschouwd, heeft juist een bij uitstek praktische filosofie. Spinoza in bedrijf. Miriam van reijen Spinoza in bedrijf ... Spinoza in bedrijf - ISBN ... . Spinoza in bedrijf. Miriam van reijen Spinoza in bedrijf Van passie naar actie Klement | pelckmans. www.uitgeverijklement.nl www.pelckmans.be Ontwerp omslag: Prezns - Marco Bolsenbroek ISBN 978 90 8687 093 6 (Nederland) ISBN 978 90 289 6683 3 (België) D/2013/055/238 NUR 730 Spinoza in bedrijf, van passief naar actief In deze weekendbijeenkomst gaat het om een modern thema, namelijk het onderscheid tussen extern en intern gemotiveerd zijn. Maar de 17e eeuwse filosoof Spinoza blijkt bij uitstek geschikt te zijn om te gebruiken als een eigentijdse motivatietheorie. 'Spinoza in bedrijf' door Miriam van Reijen - Onze prijs: €20,99 - Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis "Spinoza in bedrijf": een aanwinst. We hebben er met Miriam van Reijen's Spinoza in bedrijf.Van passie naar actie [Klement, 2013 - ISBN: 9789086870936] weer een interessante en heel eigensoortige toegankelijke inleiding in Spinoza bij gekregen...

INFORMATIE

AUTEUR
Miriam van Reijen
DIMENSIE
7,41 MB
BESTANDSNAAM
Spinoza in bedrijf.pdf

OMSCHRIJVING

Spinoza wordt doorgaans beschouwd als een moeilijk te lezen en te begrijpen filosoof, maar hij heeft een bij uitstek praktische filosofie waarmee iedereen zijn voordeel kan doen. Aan de hand van een groot aantal fragmenten uit zijn werk laat Miriam van Reijen zien welke betekenis zijn ideeën voor ons kunnen hebben in zowel ons dagelijks leven, als in organisaties en de politiek. Spinoza beschikte over een heuse motivatietheorie, waarin hij het voornamelijk door emotie gestuurde 'passieve' handelen onderscheidde van het door rede en inzicht ingegeven 'actieve' handelen. Spinoza toont ons de weg van onmacht naar macht, van trieste passies naar vreugde en geluk, van lijden naar leiden. Miriam van Reijen is hoofddocent Filosofie & Praktijk aan de Internationale School voor Wijsbegeerte en nam in 2011 als docent deel aan de collegereeks 'Filosofie voor managers' aan Nyenrode Business Universiteit. Ze is bestuurslid van de Vereniging Het Spinozahuis en de Vereniging voor Filosofische Praktijk. Eerder schreef ze onder meer 'Spinoza. De geest is gewillig, maar het vlees is sterk' (5e druk).

Wil je het boek lezen?Spinoza in bedrijf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Miriam van Reijen. Lezen Spinoza in bedrijf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN