Op-en-top Nederlands

Op-en-top Nederlands - Frens Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld | Northernlights300.org

...ks cursiefjes die u hopelijk inspireren meer Nederlands te gebruiken waar anderen het met geleend Engels moeten doen ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Nederlands moet de ... ... . En wie de smaak te pakken heeft gekregen en zelf Nederlandse tegenhangers wil gaan vormen, vindt nuttige wenken op de begeleidende webstek www.op-en-top-nederlands.nl. De unieke ThermoTwin is bovendien een op-en-top Nederlands product. The unique ThermoTwin is also a totally Dutch product. Maihaugen is op-en-top milieubewust en ontving in 2012 het 'Eco-Lighthouse'-certificaat. Maihaugen is conscious of ... Op-en-top Nederlands door Frans Bakker, Paul Uljé, Dick ... ... . Maihaugen is op-en-top milieubewust en ontving in 2012 het 'Eco-Lighthouse'-certificaat. Maihaugen is conscious of its environment and received the Eco-Lighthouse certificate in 2012. Op en top Nederlands? Door Blokker_1999 op zaterdag 13 februari 2016 10:43 - Reacties (31) Categorie: /var, Views: 7.034 In de krant kwam ik vandaag een artikel tegen met als ronkende titel "Zeg niet callgirl maar beldel". Ik geef even de intro van het artikel mee: In Op-en-Top Nederlands gaan we daar dieper op in. • Dat we het eerste exemplaar van deze nieuwe, sterk uitgebreide uitgave nu officieel kunnen aanbieden aan de algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, is voor ons een bevestiging dat we een inderdaad een bijdrage leveren aan het instandhouden van onze taal. Bestel Op-en-Top Nederlands Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Op-en-Top Nederland...

INFORMATIE

AUTEUR
Frens Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld
DIMENSIE
3,43 MB
BESTANDSNAAM
Op-en-top Nederlands.pdf

OMSCHRIJVING

Engelse leenwoorden stromen ongehinderd onze taal binnen. Sommige mensen zijn al gezwicht voor die toevloed en willen zelfs het Nederlands als onderwijstaal inruilen voor het Engels. Maar er lijkt een tegenbeweging op gang te komen. Zo neemt in de media en op straat de ergernis over het gedachteloze gebruik van Engelse leenwoorden toe. Steeds maar weer goede Nederlandse begrippen inruilen voor halfbegrepen leenwoorden is nergens voor nodig en al te vaak pedant of dikdoenerig. Op-en-Top Nederlands presenteert bijna 7.000 Engelse leenwoorden met meer dan 15.000 vervangers. Vaak gewone, bestaande termen. Soms creatief nieuwgevormde woorden en een enkele keer een heus neologisme. Op-en-Top Nederlands bevat bovendien een reeks cursiefjes die u hopelijk inspireren meer Nederlands te gebruiken waar anderen het met geleend Engels moeten doen. En wie de smaak te pakken heeft gekregen en zelf Nederlandse tegenhangers wil gaan vormen, vindt nuttige wenken op de begeleidende webstek www.op-en-top-nederlands.nl.

Wil je het boek lezen?Op-en-top Nederlands in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frens Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld. Lezen Op-en-top Nederlands Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN