Het eeuwig tekort

Het eeuwig tekort - Rutger Claassen | Northernlights300.org

...oneindig verlangen naar méér vandaan - ondanks alle welvaart en overvloed? Deze vragen vormen de basis van een filosofische ... Het Eeuwig Tekort | BoekenPlatform.nl ... ... Het eeuwig tekort (eBook) Rutger Claassen is een geweldige auteur. Download en lees het boek Het eeuwig tekort op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt Het eeuwig tekort in PDF, ePUB, MOBI. Het eeuwig tekort 1e druk is een boek van Rutger Claassen uitgegeven bij Ambo. Elke zaterdag verschijnt zijn column 'Imperfecties' in Het Financieele Dagblad, waarin hij zijn observaties koppelt aan een ... Het eeuwig tekort (2004) | Rutger Claassen ... . Elke zaterdag verschijnt zijn column 'Imperfecties' in Het Financieele Dagblad, waarin hij zijn observaties koppelt aan een eigenzinnige behandeling van prangende levensvragen. Overzicht van zijn columns op fd.nl. Dit boek bevat een keuze uit de columns uit 2017 en 2018, aangevuld met enkele essays. Het eeuwig tekort in de media competitie', waarin het er om gaat concurrenten te verslaan en zo de lof en waardering van anderen te oogsten. Deze emulatieve strijd creëert algemene schaarste. Ze leidt tot een ervaring van altijd onvoldoende, tot eindeloze frustratie en tot het gevoel van eeuwig tekort. . 9789026318429 - Het eeuwig tekort door Rutger Claassen.. Veelbelovend debuut van een talentvolle jonge filosoof - in de traditie van Hans AchterhuisWaarom leven wij in een wereld die voor eeuwig gevuld lijkt te zijn met tekorten? Welke mechanismen.....

INFORMATIE

AUTEUR
Rutger Claassen
DIMENSIE
7,94 MB
BESTANDSNAAM
Het eeuwig tekort.pdf

OMSCHRIJVING

Het eeuwig tekort 1e druk is een boek van Rutger Claassen uitgegeven bij Ambo. ISBN 9789026318429 Veelbelovend debuut van een talentvolle jonge filosoof - in de traditie van Hans AchterhuisWaarom leven wij in een wereld die voor eeuwig gevuld lijkt te zijn met tekorten? Welke mechanismen cre ren dat voortdurende gevoel niet genoeg te hebben? Waar komt ons oneindig verlangen naar mr vandaan - ondanks alle welvaart en overvloed?Deze vragen vormen de basis van een filosofische zoektocht naar de oorsprong van schaarste. Rutger Claassen bespreekt de belangrijkste denkers uit filosofie en economie die zich met dit probleem hebben beziggehouden. Hij laat zien hoe schaarste een rol speelt in actuele debatten over globalisering, de consumptiemaatschappij, natuur en milieu, de waarde van arbeid en het debat over normen en waarden.In Het eeuwig tekort stelt Claassen de vraag hoe wij 'voorbij de schaarste' kunnen komen en ons kunnen losmaken van onze drang tot ongebreidelde bevrediging van behoeften. Volgens hem moeten we de uitweg zoeken in een filosofie die ervan uitgaat dat de bevrediging van menselijke behoeften slechtsn vorm is van menselijke activiteit temidden van een veelheid aan waardevolle levensvervullingen.

Wil je het boek lezen?Het eeuwig tekort in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rutger Claassen. Lezen Het eeuwig tekort Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN