De schilder en het meisje

De schilder en het meisje - Margriet de Moor | Northernlights300.org

... op de Dam, begin mei 1664, werd Christiaens gewurgd aan een wurgpaal ... Studystore | De schilder en het meisje, Moor, M. de ... ... .Haar vonnis luidde: 'Aan een paal geworgd te worden dat de dood erna volgt, en met dezelfde bijl waarmee ... De schilder en het meisje. Auteur: Margriet de Moor. Genre: roman. Jaar van publicatie: 2010. Waardering: (Omschrijving: Elsje Christiaens uit Jutland reist naar Amsterdam. Daar verwacht ze haar zus te vinden, en een goed leven. Op zoek naar haar zus zwerft ze vol verbazing en verwondering door ... 'De schilder en het meisje' - Margriet de Moor ... . Op zoek naar haar zus zwerft ze vol verbazing en verwondering door Amsterdam. Het is 3 mei 1664, de dag dat een achttienjarig meisje publiekelijk wordt gewurgd op de Dam in Amsterdam. Het is een evenement waar de halve stad voor uitloopt. Een schilder voelt geen neiging te gaan kijken. Hij heeft zijn gedachten bij een doek waar hij die ochtend materiaal voor heeft gekocht: rode en gouden pigmenten. Hij en het meisje keken elkaar een ogenblik hijgend aan. 'Laat los!' riep ze, want ze voelde nog steeds de klauw in haar haar. 'Kalm aan, moidje,' zei de schipper met het accent uit het dorp Zwaagdijk, in de buurt van het Westfriese Enkhuizen. Hier is het de eerste keer dat er echt gesproken wordt van de schilder en het meisje tezamen. dwarsligger 451 'De schilder en het meisje' van Margriet de Moor is een historische roman over Rembrandt van Rijn. Op 3 mei 1664 wordt een achttienjarige meisje publiekelijk gewurgd op de Dam in Amsterdam. De halve stad loopt ervoor uit. Rembrandt voelt geen neiging te gaan kijken. Het is 3 mei 1664, de dag dat een achttienjarig meisje publiekelijk wordt gewurgd op de Dam in Amsterdam. Het is een evenement waar de halve stad voor uitloopt. Een schilder voelt geen neiging te gaan kijken. Hij heeft zijn gedachten bij een doek waar hij die ochtend materiaal voor heeft gekocht: rode en gouden pigmenten. Vind de beste selectie schilder en het meisje fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit schilder en het meisje voor de dutch luidspreker markt bij alibaba.com Het lot van de schilder en het meisje raken elkaar: de Macht, zetelend in het Stadhuis, vernedert hen. Ook schilderijen en muziek spelen in het verhaal een belangrijke rol. Beide personages en het 17de eeuwse Amsterdam komen in goedgekozen details tot leven. Een boeiende, goed geschreven en spannende historische roman. (Biblion)....

INFORMATIE

AUTEUR
Margriet de Moor
DIMENSIE
11,56 MB
BESTANDSNAAM
De schilder en het meisje.pdf

OMSCHRIJVING

dwarsligger 451"De schilder en het meisje' van Margriet de Moor is een historische roman over Rembrandt van Rijn. Op 3 mei 1664 wordt een achttienjarige meisje publiekelijk gewurgd op de Dam in Amsterdam. De halve stad loopt ervoor uit. Rembrandt voelt geen neiging te gaan kijken. Later die dag hoort hij van zijn zoon de details over de gruwelijke laatste minuten van het meisje. Margriet de Moor vertelt het spannende verhaal van Elsje Christiaens, een meisje uit Jutland dat in een barre winter besluit per boot naar Amsterdam te reizen. Daardoorheen loopt het verhaal van Rembrandt en diens verdriet over zijn gestorven vrouw. In een lichte stijl beschrijft De Moor hoe gebeurtenissen uit het leven van de schilder met de lotgevallen van het meisje verstrengeld raken, uitmondend in een doodstille ontmoeting wanneer hij een tekening maakt van haar lichaam, hangend aan een paal.

Wil je het boek lezen?De schilder en het meisje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Margriet de Moor. Lezen De schilder en het meisje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN