Varen In De Lijn Van Oranje

Varen In De Lijn Van Oranje - Arjen Klein | Northernlights300.org

...sen zeggen - Een review schrijven. We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen ... Huis Oranje-Nassau - Wikipedia ... . De loodsen van de Oranje Lijn stonden ten zuiden van de Lekstraat (noordzijde IJsselhaven), d.w.z. één pier zuidelijker dan de loodsen van Thomsen's Havenbedrijf aan de Keilestraat. Ter vervanging van bouwvallig geworden loodsen werd in 1953 aan de IJsselhaven het nieuwe complex van de Oranje Lijn gebouwd, ontworpen door architectenbureau Van den Broek en Bakema. oranje lijn 1937-1970- varen in de lijn van oranje : Aprilis: hardcover prima staat: € 35,0 ... Oranje Lijn: Varen in de Lijn van Oranje - Posts | Facebook ... . oranje lijn 1937-1970- varen in de lijn van oranje : Aprilis: hardcover prima staat: € 35,00: J.W.S. Boekenmolen: Klein, Arjen: Varen in de Lijn van Oranje : Aprilis: Gebonden met foto's en Illustraties foto's op aanvraag: € 17,50: Wilma&Mart: Arjen Klein: Varen in de Lijn van Oranje : Aprilis Sinds 1968, toen de containervaart zijn intrede had gedaan, kreeg de HAL een steeds grotere invloed binnen het bedrijf dat niet concurrerend meer kon varen. In 1970 werd de Oranje Lijn door de HAL geliquideerd. Anthony Veder bekleedde verschillende maatschappelijke functies in verband met zijn commerciële activiteiten. Zo trad hij sedert 1964 ... Arjen Klein Varen in de Lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Gedrukt boek . Geschiedenis van de Rotterdamse rederij Oranje Lijn (1937-1970). Genre Non-Fictie Onderwerpen Verkeer en Vervoer, koopvaardij, Maritiem, Geschiedenis algemeen, Geschiedenis, Geschiedenis, Levensbeschrijving, Rederijen, Oranje Lijn, scheepvaartmaatschappijen 2-okt-2018 - Bekijk het bord "Oranje lijn" van pbdaf op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Koopvaardij, Schepen, Schip. Get this from a library! Varen in de Lijn van Oranje : Oranje Lijn 1937-1970. [Arjen Klein] -- Geschiedenis van de Rotterdamse rederij Oranje Lijn (1937-1970). Een foto van mevrouw Groeneweg staat in het boek Varen in de Lijn van Oranje op blz. 237. M'n vader staat er naast. Er staan nog meer foto's van kap. Arie Groeneweg in dat boek, zo ook op pagina 235. De hof-israeliet, die geheel links staat, heb ik ook nog gekend. Varen in de Lijn van Oranje | ISBN 9789059940413 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken...

INFORMATIE

AUTEUR
Arjen Klein
DIMENSIE
8,98 MB
BESTANDSNAAM
Varen In De Lijn Van Oranje.pdf

OMSCHRIJVING

De Oranje Lijn was een Rotterdamse rederij die bestond van 1937 tot 1970. Schepen die vernoemd waren naar leden van het vorstenhuis onderhielden een verbinding tussen Nederland en de Grote Meren in Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Dat was een moeilijke route over de zee en over kanalen met sluizen met het risico bij het invallen van de winter ingevroren te raken. De rederij was inventief en concentreerde zich tijdens de wintermaanden op de fruitvaart op de Middellandse Zee. Het was de kunst om in het voorjaar de concurrentie voor te blijven en weer zo vroeg mogelijk de Grote Meren te bereiken. Later breidde de rederij zich uit en voer ook op andere havens. Sinds 1958 maakte de lijn deel uit van andere rederijen, de KPM en de HAL. De schrijver, Arjen Klein, vertelt over het gewaagde begin en de speciale schepen, over problemen als oorlog, concurrentie en nieuwe ontwikkelingen, over de techniek van de schepen en over het leven aan boord. Aanvankelijk wilde Klein alleen maar iets opzoeken over de Oranje Lijn waar zijn grootvader voor had gewerkt. Toen bleek dat er weinig over te vinden was, heeft hij zich in die geschiedenis verdiept.

Wil je het boek lezen?Varen In De Lijn Van Oranje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arjen Klein. Lezen Varen In De Lijn Van Oranje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN