Leven met een verslaafde

Leven met een verslaafde - Frieda Matthys | Northernlights300.org

...rslaving van je partner en de vicieuze cirkel doorbroken wordt ... Verslaafde ouders - MindMasters ... . Ik heb daardoor vaak medelijden met hem, maar met mijn baby'tje op komst, wil ik nu echt een einde eraan maken, ik leef in constante stress en angst, ik moet me constant aanpassen aan hoe hij wilt leven, ik heb zelf geen sociaal leven meer, ik kan mijn ouders niet eens zien zo vaak als ik zou willen, omdat ze zouden merken aan mij dat er iets niet in orde is. De verslaafde bepaalt en beperkt hun leven. De vrijheid en d ... Tips omgaan met gebruik van een ander - drugsinfoteam.nl ... . De verslaafde bepaalt en beperkt hun leven. De vrijheid en de ruimte van partners, kinderen en vrienden om hun eigen leven te leiden, wordt steeds kleiner. Mensen in de omgeving van een drinker/gebruiker zoeken steeds aanpassingen en oplossingen voor dagelijkse problemen die met de verslaving te maken hebben. Leven met een verslaafde is niet altijd makkelijk. Is jouw partner, kind, vader, moeder of (beste) vriend(in) verslaafd? Dan gaan deze 5 tips voor leven met een verslaafde jou helpen. Mijn beste vriend Jooppaul is verslaafd (inmiddels jaren in herstel) en hier heb ik het heel moeilijk mee gehad. Hopelijk heb je iets aan deze tips. Mensen met een verslaving geven meestal niet toe dat ze een probleem hebben. Zij drinken, in hun ogen, graag een borreltje en snappen niet waar hun omgeving zo moeilijk over doet. Alcoholverslaving kan echter een gezin volledig ontwrichten. Leef je als kind met een aan alcohol verslaafde ouder, dan kun je hier op latere leeftijd veel problemen ... Leven met een verslaafde (Paperback). Dit boek is bedoeld voor iedereen die problemen door misbruik van alcohol, geneesmiddelen of illegale drugs van... Heeft een verslaving ook effect op de omgeving van een verslaafde? De effecten van een verslaving op de naaste omgeving, staan niet als zodanig weergegeven op onze website. Maar er is wel degelijk invloed op de naaste omgeving. Omgaan met iemand die problemen heeft met gokken, alcohol-, drugs- of medicijngebruik is voor veel mensen niet ... Een bijzondere vorm van hulp is medische hero√Įnebehandel...

INFORMATIE

AUTEUR
Frieda Matthys
DIMENSIE
4,89 MB
BESTANDSNAAM
Leven met een verslaafde.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is bedoeld voor iedereen die problemen door misbruik van alcohol, geneesmiddelen of illegale drugs van dichtbij meemaakt, of vreest mee te maken. Dit kan zowel in de thuisals in de schoolsituatie zijn, in de werkof vrijetijdssfeer. In het eerste hoofdstuk wordt ingegaan op de situatie van de partner, op de invloed van de verslaving op de relatie en van de relatie op de verslaving. Is je partner wel zo machteloos als hij/zij zich voelt? Moet men drastisch reageren of juist geduldig zijn? Moet men controleren of juist niet? Is relatietherapie zinnig of nodig? In het tweede hoofdstuk wordt de situatie belicht vanuit het standpunt van de kinderen. De gezondheidsrisico's en de mogelijke effecten op hun ontwikkeling worden hier besproken. Trouwen dochters van alcoholisten op hun beurt met een zware drinker? Kan men aan iemand die ooit drugs gebruikt heeft nog wel de zorg voor kinderen toevertrouwen? Welke therapeutische mogelijkheden kunnen worden geboden? Het derde hoofdstuk behandelt de jongere die in contact komt met alcohol en andere drugs. Zijn beweegredenen worden bekeken, evenals de risicofactoren om tot probleemgebruik of verslaving te komen. Daarbij wordt ingegaan op wat ouders kunnen doen in de verschillende stadia en op de opvangen hulpverleningsmogelijkheden die bestaan. In het vierde en vijfde hoofdstuk wordt het probleem bekeken, zoals het zich kan voordoen in een schoolof werksituatie, vanuit het standpunt van de leidinggevende. Is schorsen of buitengooien de beste of enige oplossing? Moet en kan men controleren? Kan men iemand verplichten om zich te laten behandelen? Wat is de taak van de schoolarts of de bedrijfsgeneeskundige dienst hierbij? De bijlagen tenslotte bevatten een overzicht van de meest voorkomende drugs met hun werking en een lijst met Streetuames om het de lezer in gesprekken met jongeren gemakkelijker te maken. Aan het einde volgen nog adressen waar men voor hulp of meer informatie terecht kan.

Wil je het boek lezen?Leven met een verslaafde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frieda Matthys. Lezen Leven met een verslaafde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN