Het geheime leven van Henri Pick

Het geheime leven van Henri Pick - David Foenkinos | Northernlights300.org

...rnières heures d'une histoire d'amour" die de jonge uitgeefster Delphine Despero samen met haar vriend de weinig succesvolle debutantschrijver Frédéric Koskas bij toeval heeft gevonden in de bibliotheek van geweigerde manuscripten (*) in Crozon, haar geboorteplaats ... Het geheime leven van Henri Pick by David Foenkinos ... . En misschien is Het geheime leven van Henri Pick wel absurd of ongeloofwaardig, maar er zitten ongetwijfeld herkenbare elementen en verhaallijntjes in. Welke dat zijn, verschilt natuurlijk per lezer en maakt daarmee misschien wel deel uit van ieders eigen 'geheime' leven. Arjen van Meijgaard. David Foenkinos - Het geheime leven van Henri ... Het geheime leven van Henri Pick. Als een bibliothecaris in Bretagne beslu ... Athenaeum Boekhandel | De liefde is toch het allerbelangrijkst ... . Welke dat zijn, verschilt natuurlijk per lezer en maakt daarmee misschien wel deel uit van ieders eigen 'geheime' leven. Arjen van Meijgaard. David Foenkinos - Het geheime leven van Henri ... Het geheime leven van Henri Pick. Als een bibliothecaris in Bretagne besluit om een collec tie te beginnen van alle boeken die door uitgevers zijn afgewezen, ontvangt hij ongelooflijk veel manuscripten. In de enorme stapel stuit een jonge redactrice op een meesterwerk, geschreven door een zekere Henri Pick. Ze gaat op zoek naar de schrijver en ontdekt dat hij twee jaar eerder is overleden. Het geheime leven van Henri Pick is een wervelende literaire zoektocht, vol vaart en humor geschreven, die bewijst dat een roman ook het leven van zijn lezers op zijn kop kan zetten. David Foenkinos (Parijs, 1974) is schrijver en regisseur. Zijn romans zijn in meer dan veertig talen vertaald. Het klonk als echt een boek voor boekliefhebbers, en dat was het ook. Een aanrader 🙂 Bladzijde 26, zin 1: "Wie een boek publiceert dat zijn publiek niet bereikt, zet de deur naar onverschilligheid op een kier." Waar gaat Het geheime leven van Henri Pick over? Een bibliothecaris in Bretagne begint een collectie van afgewezen boe...

INFORMATIE

AUTEUR
David Foenkinos
DIMENSIE
5,11 MB
BESTANDSNAAM
Het geheime leven van Henri Pick.pdf

OMSCHRIJVING

Als een bibliothecaris in Bretagne besluit om een collec-tie te beginnen van alle boeken die door uitgevers zijn afgewezen, ontvangt hij ongelooflijk veel manuscripten. In de enorme stapel stuit een jonge redactrice op een meesterwerk, geschreven door een zekere Henri Pick. Ze gaat op zoek naar de schrijver en ontdekt dat hij twee jaar eerder is overleden. Volgens zijn weduwe las Pick, pizzabakker van beroep, nooit een boek en schreef hij niets anders dan boodschappenlijstjes. Heeft hij soms een geheim leven geleid?Na verschijning blijkt het boek van Henri Pick een daverend succes, het overrompelt de literaire wereld. Maar ook daarbuiten brengt zijn roman heel wat teweeg. Redactrice Delphine Despero start haar carrière met een bestseller en vindt de man van haar dromen. Picks doch-ter komt midden in de mediastorm haar echtscheiding te boven. En ook het leven van Jean-Michel Rouche, een uitgerangeerde journalist, zal drastisch veranderen. Hij bijt zich vast in Picks achtergrond en betwijfelt of het boek wel door hem geschreven is. Zou het soms een vooropgezet plan zijn van de uitgeverij? Het geheime leven van Henri Pick is een wervelende literaire zoektocht, vol vaart en humor geschreven, die bewijst dat een roman ook het leven van zijn lezers op zijn kop kan zetten.

Wil je het boek lezen?Het geheime leven van Henri Pick in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Foenkinos. Lezen Het geheime leven van Henri Pick Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN