Resultaatgericht managen

Resultaatgericht managen - Jan Schouten | Northernlights300.org

... zeker wat te ontwikkelen wanneer het over resultaatgericht management gaat ... Resultaatgericht managen - Jan Schouten, W. van Beers, Wim ... ... . Maar voor managers die minder beslist, duidelijk en vasthoudend etc. is het wel vaak lastig om resultaatgericht te managen. Online training: Resultaatgericht managen Ik wil resultaten met mijn mensen. Resultaatgericht management gaat uit van de gedachte dat medewerkers van nature gemotiveerd zijn om iets te bereiken en met meer plezier werken en samenwerken als ze duidelijk weten wat er van hen wordt verwacht. Resultaatgericht management (RGM) is voor veel organisaties een gewaardee ... Resultaatgericht werken, managen en organiseren ... ... . Resultaatgericht management (RGM) is voor veel organisaties een gewaardeerd managementsysteem. RGM heeft verschillende voordelen. Medewerkers worden (meer) beloond op resultaten dan op anci├źnniteit en zij krijgen over het algemeen een beter beeld van de doelstellingen van de organisatie. Resultaatgericht managen door Jan Schouten, W. van Beers. ISBN: 9789058713759. Thema.nl voor boeken die werken! Resultaatgericht managen 1e druk is een boek van Jan Schouten uitgegeven bij Uitgeverij Thema. ISBN 9789058713759 Maximale resultaten behalen op basis van duidelijke afspraken tussen manager en medewerker. Dat is resultaatgericht managen (RGM), een managementstijl die bijzonder goed aanslaat. home / l...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Schouten
DIMENSIE
12,55 MB
BESTANDSNAAM
Resultaatgericht managen.pdf

OMSCHRIJVING

Resultaatgericht managen 1e druk is een boek van Jan Schouten uitgegeven bij Uitgeverij Thema. ISBN 9789058713759 Maximale resultaten behalen op basis van duidelijke afspraken tussen manager en medewerker. Dat is resultaatgericht managen (RGM), een managementstijl die bijzonder goed aanslaat. RGM gaat uit van de gedachte dat mensen met meer plezier werken en betere resultaten behalen als ze duidelijk weten wat er van hen verwacht wordt, betrokken zijn bij het vaststellen van deze verwachtingen, de ruimte hebben zelf te bepalen hoe ze daaraan kunnen voldoen en feedback krijgen over hun prestaties. De manager bepaalt doelen en prioriteiten en stelt de middelen beschikbaar die daarvoor nodig zijn: tijd, geld en capaciteit. De medewerker brengt zijn tijd, kennis en kunde in en geeft aan onder welke condities hij het gevraagde resultaat kan leveren. Hij neemt daarmee persoonlijke verantwoordelijkheid voor het bereiken van dat resultaat. Aan de hand van boeiende theorie en praktische opdrachten maak je je deze eigentijdse managementstijl eigen.

Wil je het boek lezen?Resultaatgericht managen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Schouten. Lezen Resultaatgericht managen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN