Over de natuurlijke theologie van de Chinezen

Over de natuurlijke theologie van de Chinezen - Leibniz | Northernlights300.org

...sofie in de 12de en 13de eeuw waren de contacten van de Jezuïeten in China en hun mededelingen daarvan naar Europa de eerste confrontatie van het Europese denken met Niet-westerse wijsbegeerte ... natuurlijke theologie - de betekenis volgens Oosthoek ... ... . Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderwijs en de kinderopvang. U vindt bij ons methoden, leermiddelen, spel- en ontwikkelingsmaterialen, meubilair en ICT-oplossingen voor uw basisschool of kinderdagverblijf onder 1 dak Afgezien van de invloed van de Islamitische filosofie in de 12de en 13de eeuw waren de contacten van de Jezuïeten in China en hun mededelingen daarvan naar Europa de eerste confrontatie van het Europese denken met Niet-westerse wijsbegeerte. In het zoeken naar een verstandhouding tot het Niet-westers denken neemt Leibniz een sleutelpositie in. In de hier vertaalde Discours sur la théologie ... Over de natuurlijke theologie van d ... Bouquinistes.fr ... . In het zoeken naar een verstandhouding tot het Niet-westers denken neemt Leibniz een sleutelpositie in. In de hier vertaalde Discours sur la théologie ... Over de natuurlijke theologie van de Chinezen. Vert. en geannoteerd door K.L. van der Leeuw. Budel : Uitg. Damon 2006; Monadologie, of: De beginselen van de wijsbegeerte. Vertaling door Frans Jespers. Kampen : Kok Agora, 1991; Metafysische verhandeling. Ingeleid, vertaald en geannoteerd door Machiel Karskens. Leibniz, Over de natuurlijke theologie van de Chinezen ... Afgezien van de invloed van de Islamit...

INFORMATIE

AUTEUR
Leibniz
DIMENSIE
3,56 MB
BESTANDSNAAM
Over de natuurlijke theologie van de Chinezen.pdf

OMSCHRIJVING

Afgezien van de invloed van de Islamitische filosofie in de 12de en 13de eeuw waren de contacten van de Jezuïeten in China en hun mededelingen daarvan naar Europa de eerste confrontatie van het Europese denken met Niet-westerse wijsbegeerte. In het zoeken naar een verstandhouding tot het Niet-westers denken neemt Leibniz een sleutelpositie in. In de hier vertaalde Discours sur la théologie naturelle des Chinois geeft Leibniz een interpretatie van het Chinese denken, die tegelijk steun moet bieden aan zijn eigen streven naar een rationele godsleer, hoewel Leibniz ook op andere punten aansluiting en bevestiging gezocht heeft bij de Chinese filosofie. In zijn inleiding geeft de vertaler een algemeen overzicht van de intrigerende discussie die losgemaakt werd door de ontvankelijke receptie van het Chinese denken en meer in het algemeen de Chinese cultuur rond 1700, waarin ook denkers als Pascal, Arnaud, Leibniz, Wolff en Voltaire een rol hebben gespeeld. Dit boekje van en over Leibniz opent zodoende de deur tot een vrijwel vergeten hoofdstuk uit de Europese geestesgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?Over de natuurlijke theologie van de Chinezen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leibniz. Lezen Over de natuurlijke theologie van de Chinezen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN