Tropentaal

Tropentaal - W. Rutgers | Northernlights300.org

...ninkrijk. bloemlezing recensie Hans Warren 'Tropentaal, 200 jaar Antilliaanse vertelkunst' ... Boekwinkeltjes.nl ... . Samengesteld en ingeleid door Wim Rutgers. Uitgeverij Contact. Prijs ... Van passie tot promotie | ISBN 9789081919302 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Tropentaal. Activiteiten voor dementerenden thuis / druk 1. Pinguïn en Pinguïn. Algemeen basisdeel niveau 4 facilitaire dienstverlening / KD 2012-2013. De leeuw, de heks en de kleerkast, voorafgegaan door het neefje van de tovenaar. Wijshei ... bol.com | Noordoostpassanten, Michiel van Kempen ... ... . De leeuw, de heks en de kleerkast, voorafgegaan door het neefje van de tovenaar. Wijsheid 5 - Het woord in de stilte. De universele loper. Kenneth Wayne: Modigliani & the Artists of Montparnasse. Gebonden, Harry N. Abrams 2002, van €77,50 voor €27,50. Premsela Amsterdam (020-6624266) De redactie en begeleiding was in handen van professor Literatuurwetenschap en Literatuurgeschiedenis aan de University of Curaçao Wim Rutgers, ook in Suriname bekend en geïnteresseerd in de Surinaamse literatuur. In 2001 publiceerde hij een monumentaal werk Tropentaal. 200 jaar Antilliaanse vertelkunst (Contact, Amsterdam/ Antwerpen). read on… Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Antilliaanse literatuur is de verzameling van alle teksten, oraal overgeleverd of geschreven, die gerekend worden tot de literatuur van de Benedenwindse eilanden Curaçao, Bonaire en Aruba en de Bovenwindse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. De Antilliaanse literatuur is overwegend geschreven in het Nederlands en Papiaments, voor een kleiner deel in het Spaans en wat de Bovenwindse ... Daarvoor verwijst hij - onder meer - naar De kleur van mijn eiland (2006) van Aart G. Broek en Tropentaal (2001) van Wim Rutgers. Hiermee vergeleken is Dushi Willemstad inderdaad beknopter en minder systematisch, maar daardoor niet minder interessant. Zoek door deze site: Uitgebreid zoeken. Inloggen; Voeg zelf toe; Blogs; Spelregels Tropentaal; 200 jaar Antilliaanse vertelkunst. Samengesteld en ingeleid door Wim Rutgers. Amsterdam/Antwerpen: Contact, 2001. Noordoostpassanten; 400 jaar Nederlandse verhaalkunst over de Caraïben. Samengesteld, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Michiel van Kempen en Wim Rutgers. Amsterdam/Antwerpen: Contact, 2005. Tropentaal: 200 jaar Antilliaanse vertelkunst on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. Tropentaal: 200 jaar Antilliaanse vertelkunst...

INFORMATIE

AUTEUR
W. Rutgers
DIMENSIE
8,46 MB
BESTANDSNAAM
Tropentaal.pdf

OMSCHRIJVING

Het Caraïbische deel van het Koninkrijk der Nederlanden, Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten, kan bogen op een traditie van meer dan twee eeuwen geschreven en een nog veel oudere orale literatuur, in vier talen: Papiamento, Spaans, Engels en Nederlands. De orale literatuur gaat terug tot ver in de tijd van de slaverij, de geschreven literatuur ontstond toen aan het einde van de achttiende eeuw de eerste lokale auteurs - kolonisten en creolen - in plaatselijk gedrukte kranten en boeken voor een eigen leespubliek begonnen te publiceren. De bloemlezing bevat mondeling overgeleverde verhalen, werk van bekende schrijvers als Cola Debrot, Boeli van Leeuwen, Tip Marugg en Frank Martinus Arion, maar daarnaast ook van auteurs die alleen in eigen land bekend zijn en nu voor het eerst aan een Nederlands publiek worden voorgesteld met de mooiste verhalen en fragmenten uit hun literaire werk.

Wil je het boek lezen?Tropentaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Rutgers. Lezen Tropentaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN