Het Kompas Van Het Christendom

Het Kompas Van Het Christendom - Jacob van Bruggen | Northernlights300.org

...s van het christendom' door Jacob van Bruggen - Onze prijs: €25,99 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending ... Kompas van het christendom - J. van Bruggen - 9789043516051 ... . Bezinning op ontstaan en betekenis van een omstreden bijbel kan inzicht geven in het functioneren van het kompas van het christendom. In dit boek wordt eerst de ontstaansgeschiedenis van de bijbel behandeld. Daarna wordt besproken hoe geschriften uit een andere tijd van blijvende betekenis kunnen zijn voor de mensheid. Het kompas van het christendom - Jakob van Bruggen De bijbel is het kompas waarop het christendom vaart. Vertalingen ervan zijn in overvloed be ... Het kompas van het christendom door Jacob van Bruggen ... ... . Het kompas van het christendom - Jakob van Bruggen De bijbel is het kompas waarop het christendom vaart. Vertalingen ervan zijn in overvloed beschikbaar. Toch is er gelijktijdig een toenemende onzekerheid over het gebruik van dit kompas. Velen vragen zich af hoe een oude tekst in een postmoderne tijd nog richting zou kunnen geven. Het kompas van het christendom. Dr. Jakob van Bruggen   Hun denken en doen De vroege kerk staat weer volop in de belangstelling. In dit boek wordt ervoor gekozen de eerste christenen te bestuderen vanuit hun ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacob van Bruggen
DIMENSIE
8,70 MB
BESTANDSNAAM
Het Kompas Van Het Christendom.pdf

OMSCHRIJVING

De bijbel is het kompas waarop het christendom vaart. Vertalingen ervan zijn in overvloed beschikbaar. Toch is er gelijktijdig een toenemende onzekerheid over het gebruik van dit kompas. Velen vragen zich af hoe een oude tekst in een postmoderne tijd nog richting zou kunnen geven. De vraag naar betekenis heeft veel te maken met de vraag naar het ontstaan van de bijbel. Is het een verzameling menselijke documenten, ooit door kerken bijeengebracht? Of zijn het heilige boeken, afkomstig van geïnspireerde profeten? Bezinning op ontstaan en betekenis van een omstreden bijbel kan inzicht geven in het functioneren van het kompas van het christendom. In dit boek wordt eerst de ontstaansgeschiedenis van de bijbel behandeld. Daarna wordt besproken hoe geschriften uit een andere tijd van blijvende betekenis kunnen zijn voor de mensheid. De zeven hoofdstukken behandelen rond de bijbel de volgende thema's: 1. Het ontstaan. 2. De houdbaarheid. 3. De vertaling. 4. De geschiedenis. 5. De profetie. 6. Het belijden, leven, hopen. 7. Aanvechting.

Wil je het boek lezen?Het Kompas Van Het Christendom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacob van Bruggen. Lezen Het Kompas Van Het Christendom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN