De ontdekking van Elsschot

De ontdekking van Elsschot - Vic van de Reijt | Northernlights300.org

...dder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken ... De Ontdekking van Elsschot - Vic van de Reijt (2019 ... ... . Hij ontdekte onbekende teksten en veegt op vrolijke wijze de vloer aan met collega-onderzoekers. In De ontdekking van Elsschot bundelt Vic van de Reijt, Elschottiaan en biograaf, veertig verhalen over de schrijver en zakenman Alfons De Ridder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Hij ontdekte onbekende teksten en veegt op vrolijke wijze de vloer aan met collega- ... Athenaeum Boekhandel | De ontdekking van Elsschot ... . Hij ontdekte onbekende teksten en veegt op vrolijke wijze de vloer aan met collega-onderzoekers. In De ontdekking van Elsschot bundelt Vic van de Reijt, Elschottiaan en biograaf, veertig verhalen over de schrijver en zakenman Alfons De Ridder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Hij ontdekte onbekende teksten en veegt op vrolijke wijze de vloer aan met collega-onderzoekers. De ontdekking van Elsschot. Willem Elsschot (1882-1960) werd bekend als schrijver maar was vóór alles de reclameman Alfons De Ridder. Zijn zakelijke correspondentie overtreft in omvang vele malen zijn literaire brievenproductie. Romans als Lijmen - Het Been, Kaas en Het Tankschip geven een inkijk in het zakenmilieu waarin de schrijver zijn leven lang vertoefd heeft. De ontmoeting zelf is alleen al legendarisch geworden in de literatuurgeschiedenis. Het handboek Nederlandse literatuur, een geschiedenis wijdt er zelfs een apart hoofdstuk aan: '21 januari 1933: Jan Greshoff en Menno ter Braak op bezoek bij Willem Elsschot. De relaties tussen N...

INFORMATIE

AUTEUR
Vic van de Reijt
DIMENSIE
3,5 MB
BESTANDSNAAM
De ontdekking van Elsschot.pdf

OMSCHRIJVING

In De ontdekking van Elsschot bundelt Vic van de Reijt, Elschottiaan en biograaf, veertig verhalen over de schrijver en zakenman Alfons De Ridder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Hij ontdekte onbekende teksten en veegt op vrolijke wijze de vloer aan met collega-onderzoekers. En hij vertelt de geschiedenis van de mosterdgedichten die De Ridder schreef voor de Gentse firma Tierenteyn.De ontdekking van Elsschot is een ideale introductie tot het werk van de schrijver. Voor de gevorderde liefhebber bevat het talloze details die in de biografie niet aan de orde kwamen.

Wil je het boek lezen?De ontdekking van Elsschot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vic van de Reijt. Lezen De ontdekking van Elsschot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN