Bevrijdingskind

Bevrijdingskind - T. Van Den Boorn | Northernlights300.org

...kind. Noortje Schepers is de kleindochter van een kind van een zwarte soldaat ... Herman van Veen ... . Hier heerste heel lang een taboe op waardoor kinderen van de zogeheten 'black liberators' voor velen 'lang verzwegen zijn'. Bevrijdingskind - Rob Chrispijn. Herman van Veen (1945), schreef in samenwerking met Rob Chrispijn (1945) het boek Bevrijdingskind.Ze zijn beide een kind van de bevrijding en bescchrijvin in het boek wat 75 jaar bevrijding voor hen betekent. Herman van Veen is een kind van de bevrijding, net als Rob Chrispijn. Samen ... Bevrijdingskind • Biografieboeken.nl ... . Herman van Veen is een kind van de bevrijding, net als Rob Chrispijn. Samen schrijven ze, geleid door de muziek die hun leven vormgaf, over wat dat voor hen betekent. Liedjes, bijzondere musici en flarden van coupletten roepen een wereld op die vaak allang vergeten was. 'We'll meet again', 'Get back', 'Dancing Queen', 'Leef ' van André Hazes en 'Damn' van Kendrick Lamar ... Bestelinformatie. Deze bestelmogelijkheid wordt u aangeboden door WPG Uitgevers B.V. en haar dochterondernemingen A.W. Bruna Uitgevers, Uitgeverij De Bezige Bij, Uitgeverij Cargo en Uitgeverij Thomas Rap. Bestel Bevrijdingskind van Herman van Veen;;Rob Chrispijn. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd...

INFORMATIE

AUTEUR
T. Van Den Boorn
DIMENSIE
6,82 MB
BESTANDSNAAM
Bevrijdingskind.pdf

OMSCHRIJVING

In de jaren 1945-1946 waren er duizenden'bevrijdingskinderen' geboren, zo ook de auteur van dit boek, wijlen Tom van den Boorn. Dit is zijn verhaal, de eerste autobiografie van een bevrijdingskind.Zijn toen veertienjarige moeder werd hevig verliefd op een Canadese militair en niet zonder gevolgen. Zij moest haar kind echter meteen na de geboorte afstaan. Als een geheimzinnig pakketje werd hij, toen nog naamloos, enkele dagen oud en volkomen onverwacht bij een ongewenst kinderloos echtpaar afgeleverd.De Canadese vader wist nergens van. Tom vertelt op aangrijpende wijze hoe toen met kinderen van ongehuwde moeders werd omgegaan, over de bijna algemene afwijzing van het zogeheten 'bastaardkind'. Hij vertelt ook hoe hij op zeventienjarige leeftijd te horen kreeg dat hij ' geadopteerd' was en wat dit voor gevolgen had voor zijn verdere leven.

Wil je het boek lezen?Bevrijdingskind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Van Den Boorn. Lezen Bevrijdingskind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN