Kind af

Kind af - Xaviera Hollander | Northernlights300.org

...r het is onduidelijk of we die combinatie tot de standaardtaal kunnen rekenen ... Als je kind slaat - Opvoedadvies.nl ... . Toelichting. Van kleins af aan, van jongs af (aan), van kindsbeen af en van kinds af (aan) worden in de standaardtaal in het hele taalgebied gebruikt. Van kindsbeen af is wat minder gebruikelijk in Nederland. Met een gezond gewicht heb je minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en gewrichtsklachten. Het is daarom belangrijk om af te vallen bij overgewicht. Deze pagina helpt ... Van kleins af (aan) / van jongs af (aan) / van kindsbeen ... ... . Het is daarom belangrijk om af te vallen bij overgewicht. Deze pagina helpt je op weg naar een blijvend gezond gewicht. Hier nog 10 handige tips om een einde te maken aan de liefde van je kind voor zijn speen. Wacht niet te lang. Hoe langer je wacht met afleren, hoe meer je kind gehecht raakt aan de speen. De zuigbehoefte van baby's neemt na zes maanden al flink af. Probeer daarom voor de eerste verjaardag van je kind afscheid te nemen van de speen. Ik ben een meisje van 12 jaar. Ik eet eigenlijk niet zo heel veel, maar toch kom ik altijd wel wat aan. Ik wil eigenlijk wat afvallen, maar sommige mensen zeggen dat het niet goed is voor kinderen. Wat moet ik doen? Dan kun je overwegen je kind af te staan ter adoptie. Dit is een ingrijpende beslissing en die neem je niet zomaar. Om tot een besluit te komen, moet je over veel dingen nadenken. Daarom is er een bedenktijd ingesteld van drie maanden vanaf de bevalling. Kind is een mens van geboorte tot de puberteit.Het Verdrag inzake de rechten van het kind omschrijft kinderen als 'iedereen onder de 18 jaar' (vaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Xaviera Hollander
DIMENSIE
10,51 MB
BESTANDSNAAM
Kind af.pdf

OMSCHRIJVING

Geboren in Nederlands-Indië als dochter van een glamoureuze Duits-Franse mannequin en een Nederlands-Joodse arts, komt Vera - na internering in de Jappenkampen terecht. Aldaar heeft haar dappere moeder haar eigen leven gewaagd om haar kind er door heen te slepen. Eenmaal terug in Amsterdam krijgt Vera een strikte opvoeding van haar moeder; tevens geniet ze van het artistieke bestaan van haar vader. Cultuur, muziek en literatuur – haar vader is de boezemvriend van schrijver Simon Vestdijk – worden haar met de paplepel ingegoten. De reislustige Vera heeft een innige band met haar ouders, maar besluit al op jonge leeftijd haar vleugels uit te spreiden. Op haar 18e wordt ze door uitzendbureau Manpower verkozen als beste secretaresse van Nederland. Via Zuid-Afrika belandt ze in het bruisende New York van de jaren zestig en zeventig, waar de nachten wild en lang zijn. Nadat ze onder de naam Xaviera Hollander haar avonturen opschrijft in De Happy Hooker wordt ze wereldberoemd.Maar onder het masker van de Happy Hooker schuilt altijd nog Vera de Vries, het meisje dat zichzelf wil bewijzen tegenover haar ouders en hunkert naar hun liefde. Nadat haar vader vroegtijdig overlijdt ontwikkelt zich een haast symbiotische band tussen moeder en dochter. Xaviera Hollander schreef Kind af als een ode aan haar ouders. Het is een eerlijk relaas over pijn en dood, maar meer nog over leven en liefde, en met veel humor geschreven.Xaviera Hollander (1943) woont in Amsterdam waar zij werkte alstheaterproducent en later haar eigen bohemien Bed & Breakfast beheert.

Wil je het boek lezen?Kind af in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Xaviera Hollander. Lezen Kind af Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN