Het huis achter de wilgen

Het huis achter de wilgen - Mariette Haveman | Northernlights300.org

...t ... Ze confronteert ons in Het huis achter de wilgen met de vraag waarom we geneigd zijn de beelden die we van de geschiedenis hebben naar onze hand te zetten ... Het huis achter de wilgen | Mariëtte Haveman ... ... . Volledige beschrijving. Recensies. Alle 0 beoordelingen. Specificaties Auteur Mariëtte Haveman Uitgever Cossee, Uitgeverij ISBN 9789059365292 Bindwijze Paperback Publicatiedatum Welkom. op de website van Mariette Haveman, uitgever en hoofdredacteur van het tijdschrift Kunstschrift, schrijfster van Het Feest Achter de Gordijnen, Schilders van de Negentiende Eeuw (tweede druk 2011) en romans De Foto van Faye Finsbury (2008), De Vrouwenvanger (2010), en Het Huis Achter de Wilgen (2015). Read "Het huis achter de wilgen" by Mariëtte Haveman available from Rakuten Kobo. Na haar huwelijksreis langs de Franse kust lacht het leven Virginia Wyndham ... collectie - www.mijnleeskring.nl ... . Read "Het huis achter de wilgen" by Mariëtte Haveman available from Rakuten Kobo. Na haar huwelijksreis langs de Franse kust lacht het leven Virginia Wyndham toe. Haar Nederlandse man neemt haar mee naa... Het huis achter de wilgen | ISBN 9789059365308 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het huis achter de wilgen direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. 'Het huis achter de wilgen, roman' door Mariëtte Haveman - Onze prijs: €20,99 - Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. Bestel Het huis achter de wilgen van Mariette Haveman. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het huis achter de wilgen. Na haar huwelijksreis langs de Franse kust lacht het leven Virginia Wyndham toe. Haar Nederlandse man neemt haar mee naar huis, naar de Drentse veengronden, een wereld die haar langzaam opslokt. Zestig jaar later wordt ze een icoon op de T-shirts van een vakantieresort.Étretat, 1924. In een chic hotel aan de Franse kust probeert Roeland Te Wolde de maîtres d'hôtel ... Het huis achter de wilgen Mariëtte Haveman. Na haar huwelijksreis langs de Franse kust lacht het leven Virginia Wyndham toe. Haar Nederlandse man neemt haar mee naar huis, naar de Drentse veengronden, een wereld die haar langzaam opslokt. Zestig jaar later wordt ze een icoon op de T-shirts van een vakantieresort. Étretat, 1924. HET HUIS ACHTER DE WILGEN (0) € 20,99. € 19,26 (incl. € 20,99) In winkelmandje . Bekijk de voorraad van alle winkels. Het is mogelijk om dit product thuis te ...

INFORMATIE

AUTEUR
Mariette Haveman
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
Het huis achter de wilgen.pdf

OMSCHRIJVING

Na haar huwelijksreis langs de Franse kust lacht het leven Virginia Wyndham toe. Haar Nederlandse man neemt haar mee naar huis, naar de Drentse veengronden, een wereld die haar langzaam opslokt. Zestig jaar later wordt ze een icoon op de T-shirts van een vakantieresort.Étretat, 1924. In een chic hotel aan de Franse kust probeert Roeland Te Wolde de maîtres dhôtel te spreken, maar krijgt geen voet tussen de deur. Zijn jonge bruid Virginia grijpt in en sleept direct een grote bestelling rieten meubilair binnen voor zijn familiebedrijf. Ze zullen trots op haar zijn, denkt Roeland. Er lijkt een glorieuze toekomst voor zijn Britse echtgenote weggelegd in zijn geboortedorp. Maar Werwolda, het dorp van rietvlechters bij het Drentse Boschoord, is heel anders dan zij zich heeft voorgesteld.Het moment dat ze uit zijn Minerva stapt, haar schoenen zich vastzuigen in een modderpoel en ze door de nevel haar nieuwe thuis ontwaart, is een schok. Het is grauw en sober, een haag van kinderen in allemaal dezelfde kleren staan om haar heen. Maar ze zou niet Virginia Wyndham zijn, als ze niet vanaf het moment dat ze het weeshuis ontdekt, en het bordeel, `waar de nieuwe rietvlechters gemaakt worden, eigenhandig probeert de moderne tijd te introducerenal betaalt ze daar een hoge prijs voor.Kan je anno 2015 zon archaïsch, geheimzinnig verhaal gebruiken om in het riet van Werwolda een vakantieresort te verkopen? Marijn Onderland, medewerkster van het toekomstige bungalowpark, onderzoekt de geschiedenis van het afgelegen gebied bij Boschoord. Zij stuit op de levensloop van Virginia Wyndham, de buitenstaander, wier entree de ondergang van een samenleving inluidde.In adembenemende scènes laat Mariëtte Haveman verdwenen tijden en afgelegen streken tot leven komen. Ze confronteert ons in Het huis achter de wilgen met de vraag waarom we geneigd zijn de beelden die we van de geschiedenis hebben naar onze hand te zetten.

Wil je het boek lezen?Het huis achter de wilgen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariette Haveman. Lezen Het huis achter de wilgen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN