Biesbosch-vogels

Biesbosch-vogels - Tom Lebret | Northernlights300.org

...ij uitstek voor een heerlijk verblijf met fiets- en wandelroutes, vaartochten en culturele uitstapjes ... vogels-biesbosch - Worldwife ... . Het Nederlandse Nationaal Park De Biesbosch is een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied.Kenmerkend zijn de zoetwater getijden, kreken en wilgenvloedbossen.Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland.Ze liggen tussen de rivieren Boven-Merwede en Amer, en worden doorsneden door de kunstmatige rivier de Nieuwe Merwede. De Dordtse Biesbosch is een circa 1000 hectare groot gedeelte van de Hollandse Biesbosch. Het is te ... Nationaal Park De Biesbosch - Wikipedia ... . De Dordtse Biesbosch is een circa 1000 hectare groot gedeelte van de Hollandse Biesbosch. Het is te vinden op het zuidelijke gedeelte van het Eiland van Dordrecht. Onder leiding van een ervaren gids verken je het natuurgebied De Biesbosch. Je maakt een mooie wandeling in het gebied waar de zeearend en de visarend broeden! Roerdomp, waterral, cetti's zanger. Wie weet ziet u ze vanuit deze kijkhut. U heeft zicht op een aantal aangelegde plassen waar 's winters veel foeragerende watervogels gezien kunnen worden. Biesbosch-vogels De jeugddagboeken van Tom Lebret. Een tijdje geleden kwam ik in het nieuwe bezoekerscentrum van de Biesbosch een jongetje uit Sliedrecht tegen, dat ik al een paar keer eerder had ontmoet tijdens excursies van Vogelbescherming. Heel enthousiast vertelde hij over zijn waarnemingen van die dag. Biesbosch-vogels. Biesbosch-vogels is een boek van Lebret. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product. In ... Bestel Biesbosch-vogels van Tom Lebret;;Gerard Ouweneel. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Biesbosch-vogels (Paperback). Het Regionaal Archief Dordrecht nam graag de ornithologische nalatenschap op van Thomas Lebret (1918-1982). Lebret was een... Maak kennis met de Biesbosch! De Biesbosch is na de St. Elisabethvloed van 1421 ontstaan. Na deze watersnoodramp werd de Biesbosch door mensenhanden gevormd tot een geheel van polders en akkers met wilgen (grienden). Het waterrij...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Lebret
DIMENSIE
3,10 MB
BESTANDSNAAM
Biesbosch-vogels.pdf

OMSCHRIJVING

Het Regionaal Archief Dordrecht nam graag de ornithologische nalatenschap op van Thomas Lebret (1918-1982). Lebret was een internationaal vermaard watervogelkenner. Die kennis verwierf hij al in zijn tienerperiode, toen hij studeerde aan het Johan de Witt-gymnasium in Dordrecht. Hij ging, om watervogels te bestuderen, vele malen per maand naar het Eiland van Dordrecht en de Biesbosch. Daar trok hij op met de bewoners van tachtig jaar geleden: jagers, vissers, eendenkooihouders, stropers en griendwerkers. Zijn bevindingen schreef hij op in cahiers, die de basis vormen voor dit boek. We lezen hoe hij gefascineerd raakte door de Biesbosch-vogels, over zijn contacten met de mensen die hij er ontmoette, over excursies met NJN-ers en over vogeltochten door Nederland. Door de ruime tijd die hij besteedde aan vogels, belandde hij in conflictsituaties. De vogeldagboeken uit zijn gymnasiumperiode beslaan de periode 1932-38. Lebrets taalgebruik krijgt veel aandacht. Het slothoofdstuk gaat in op de streeknamen voor vogels die in de dagboeken aan bod komen, benamingen die thans veelal in onbruik zijn geraakt. Als officier van justitie bij de rechtbank van Middelburg kwam hij vanaf 1947 in die stad te wonen. De Biesbosch bleef hij zijn verdere leven bezoeken. Gerard Ouweneel (1937) trok vanaf 1965 regelmatig met Tom Lebret op.

Wil je het boek lezen?Biesbosch-vogels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Lebret. Lezen Biesbosch-vogels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN