Schouder en elleboog

Schouder en elleboog - Roger van Riet | Northernlights300.org

... een gecertificeerde 3 daagse echo cursus gevolgd in Engeland enkel en alleen over schouder, voorarm en elleboog ... Elleboogklachten | Oorzaken & Behandelingen ... ... . Tijdens deze cursus werd hen al snel duidelijk dat dit eenvoudig... Op het moment dat men de elleboog breekt wordt er direct een plots een scherpe en intense pijn gevoeld. Naast de pijn zal er een zwelling optreden en zal de elleboog blauw worden. De pijn zal toenemen zodra je op de elleboog drukt, bij duwactiviteiten of tijdens bepaalde bewegingen van de elleboog, pols of schouder. Schouder- en elleboogklachten komen steeds vaker voor. Ook worden er vaker ingewikkelde en uitgebreide operati ... OCON - Specialisme: Schouder- en elleboog ... . Schouder- en elleboogklachten komen steeds vaker voor. Ook worden er vaker ingewikkelde en uitgebreide operaties aan schouder en elleboog uitgevoerd. SCHOUDER-EN ELLEBOOGKLACHTEN. Heel vervelend; pijn in je schouder of elleboog. Als je werkt achter de computer heb je meteen een groot probleem bij dit type klachten. Ook lukt sporten vaak niet en kun je moeite hebben met iets simpels als een boodschappentas tillen. Er zijn verschillende soorten klachten zoals: Mijn elleboog is geopereerd en de operatie is volgens de chirurg goed gelukt. Ondertussen heb ik al kine gedaan en osteopaat. Op nieuwe NMR is volgens de dokters alles in orde. Mijn arm is wel dikker en verkleurt soms, maar daar gaat iedereen licht overheen. Ook heb ik nog steeds veel pijn in elleboog en schouder. BESCHOUWING. De radioloog Pancoast beschreef in 1924 en in 1932 een syndroom, bestaande uit een tumor in de longtop (sulcus superior), pijn aan de ulnaire zijde van de bovenarm of de schouder en het syndroom van Horner.1 2 Röntgenfoto's toonden doorgroei van de tumor in de ribben en vaak ook in de wervels.1 Hoewel Pancoast meende met een specifieke tumor te maken te hebben, is in feite de ... Koop Schouder en elleboog chirurgie en postoperatieve revalidatie van Roger, r. van verborgt, o. met ISBN 9789033486562. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl...

INFORMATIE

AUTEUR
Roger van Riet
DIMENSIE
12,94 MB
BESTANDSNAAM
Schouder en elleboog.pdf

OMSCHRIJVING

Chirurgie en revalidatie zijn erg nauw met elkaar verbonden. Dit boek licht de revalidatie na frequente schouder- en elleboogingrepen toe, waarbij zowel de basisprincipes als specifieke chirurgische en revalidatietechnieken aan bod komen.In een eerste deel zal anatomie, biomechanica en klinisch onderzoek van de schouder en elleboog besproken worden. In een tweede deel zal dieper ingegaan worden op de huidige concepten omtrent diagnostiek, indicaties en chirurgische technieken. Meer specifiek wordt er aandacht gegeven aan mobilisatie, immobilisatie en anti-inflammatoire modaliteiten zowel vanuit het oogpunt van de chirurg als van de revalidatiearts en kinesitherapeut. Ten slotte worden ook algemene principes van de postoperatieve revalidatie, alsmede de peri-operatieve pijnstilling gedetailleerd beschreven.Het doelpubliek bestaat niet enkel uit orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten, maar ook uit huisartsen, sportartsen en kinesitherapeuten, kortom zorgverstrekkers die frequent geconfronteerd worden met de nazorg van patiënten na schouder- en elleboogchirurgie.Over de auteurs:ROGER van RIET (PhD) is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Monica ziekenhuis in Antwerpen en is gespecialiseerd in pathologie van de elleboog.OLIVIER VERBORGT (PhD) is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Monica ziekenhuis in Antwerpen en is gespecialiseerd in pathologie van de schouder.ANN COOLS (PhD) is verbonden aan de Ugent, vakgroep revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is gespecialiseerd in revalidatie van de schouder.ELLEN HENDRICKX is werkzaam als anesthesiste in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden en is gespecialiseerd in locoregionale anesthesie bij orthopedische ingrepen.KOOS VAN NUGTEREN is werkzaam als fysiotherapeut in een particuliere praktijk te Nijmegen (NL) en is gespecialiseerd in orthopedische aandoeningen.

Wil je het boek lezen?Schouder en elleboog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roger van Riet. Lezen Schouder en elleboog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN