De macht over het stuur

De macht over het stuur - Jan van Mersbergen | Northernlights300.org

...chien gleed 'ie ook ... De titel is raak: De macht over het stuur ... Bestuurder ambulance verliest macht over het stuur ... . Ronnie en zijn vrienden voelen zich almachtig in hun snelle, sterke wagens, de hele dorpsjeugd kijkt naar hen op. Tot een van hen de macht over het stuur verliest en dan raken ze stuurloos, lijken de macht over hun eigen leven kwijt. De macht over het stuur is een boek geschreven op een zeer eigentijdse manier. Gedachten worden bij de lezers losgemaakt, woede opgewekt. Je voelt mee met Ronnie, en dat is hoe het in een goed boek hoo ... Geschrokken Dave Roelvink verliest macht over stuur en ... ... . Je voelt mee met Ronnie, en dat is hoe het in een goed boek hoort te gaan. De macht over het stuur is een typisch jongensboek maar is voor het vrouwelijke geslacht ook zeker niet af te raden! macht (de; v(m); meervoud: machten) 1 vermogen: bij machte zijn in staat; de macht over het stuur verliezen het voertuig dat je bestuurt niet meer onder controle hebben; boven je macht werken (a) werken met de handen boven je hoofd; (b) iets doen waarvoor je eigenlijk niet capabel bent 2 sterkte, kracht 3 wettelijke bevoegdheid: hiertoe heb ik geen macht 4 mogelijkheid om dingen te laten ... Een bestuurster is vanmorgen in een bocht op de parallelweg ter hoogte van het Esso tankstation de macht over het stuur verloren toen ze de kantstenen raakte in Lemerlerveld. BEELD: Bert Kamp Toen de bestuurder uit de tunnel kwam rijden, verl...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan van Mersbergen
DIMENSIE
4,57 MB
BESTANDSNAAM
De macht over het stuur.pdf

OMSCHRIJVING

Het leven van Ronnie heeft zo op het oog een beperkte horizon: zijn crossauto, bier, meisjes en zijn werk als hulpje in de bouw. De gebruikelijke branie van hemzelf en van de jongens met wie hij verkeert, raakt plotseling vleugellam als Leon, hun ongekroonde leider, met zijn auto tegen een boom knalt en overlijdt. Het onvermogen te praten over zichzelf en wat hem overkomt, leidt tot wurgende dagen de trillende boor in zijn handen tijdens het werken zegt meer dan er aan woorden uit zijn mond kan komen. De begrafenis van Leon valt samen met de jaarlijkse kermis in het dorp, normaal een welkom verzetje, maar nu een beangstigend festijn. Een van de kermisklanten is bovendien een jongen die vanwege zijn natuurlijke charme en niet minder belangrijk zijn opvallende auto alle jongens uit het dorp concurrentie aandoet. Ook Ronnie ontsnapt niet aan diens uitstraling: de toch al buitengewone omstandigheden raken in een stroomversnelling die zijn leven binnen enkele dagen volledig uit zijn voegen tilt.

Wil je het boek lezen?De macht over het stuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan van Mersbergen. Lezen De macht over het stuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN