Probeer om te keren

Probeer om te keren - Marijn Sikken | Northernlights300.org

...verweven door het hele verhaal, maar uiteindelijk gaat het niet alleen om de keuze van blijven of weggaan ... Marijn Sikken - Probeer om te keren - 8WEEKLY ... . Probeer om te keren (Paperback). De achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: werken, studeren, tussenjaren nemen, reizen. Maar... Probeer om te keren. De achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: werken, studeren, tussenjaren nemen, reizen. Maar zij is gebleven en heeft een baantje in de plaatselijke Books and More Store, waar ze af en toe een oogje in het zeil houdt op Amy, de enige leeftijdgenoot die nog in de buurt is. Ook Amy is nooit uitgevlogen: ze is laagbegaafd, en sinds een noodlottige ... Geschreven bij Probeer om ... Probeer om te keren - Uitgeverij Cossee ... . Ook Amy is nooit uitgevlogen: ze is laagbegaafd, en sinds een noodlottige ... Geschreven bij Probeer om te keren. Ontzettend genoten van dit boek. Het verhaal zit goed in elkaar en grijpt je vanaf de eerste pagina. Sikken doet veel rake observaties en die zouden pijnlijk zijn als ze niet met zoveel liefde geschreven waren, en dat laatste maakt meteen dat het boek wel gewoon lekker wegleest in plaats van een ...

INFORMATIE

AUTEUR
Marijn Sikken
DIMENSIE
12,56 MB
BESTANDSNAAM
Probeer om te keren.pdf

OMSCHRIJVING

De achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: werken, studeren, tussenjaren nemen, reizen. Maar zij is gebleven en heeft een baantje in de plaatselijke Books and More Store, waar ze af en toe een oogje in het zeil houdt op Amy, de enige leeftijdgenoot die nog in de buurt is. Ook Amy is nooit uitgevlogen: ze is laagbegaafd, en sinds een noodlottige avond twee jaar geleden is ze alleen maar achteruitgegaan. De moeder van Amy ziet met gemengde gevoelens aan hoe goed de meisjes met elkaar kunnen opschieten. Zelf kan ze haar dochter soms niet uitstaan: kom op, kind, denkt ze, vroeger kon je zélf nog douchen, kon je je zélf nog aankleden. Ze betrapt zichzelf op jaloezie, op afgunst die ze voelt voor de vanzelfsprekende band die de meisjes lijken te hebben - en houdt des te krampachtiger vast aan haar dochter. De omstanders, haar echtgenoot voorop, dringen al tijden aan op een tehuis. Soms vliegen ze nu eenmaal niet uit, zeggen ze. Een moeder moet ook kunnen loslaten. Op het grote themafeest, het honderdjarig bestaan van het dorp, blijft er tot slot niets meer ongezegd. Daar, op een geïmproviseerd strand, tussen de parasols en ambachtelijke kraampjes, komt alles en iedereen samen. Marijn Sikken debuteert met een messcherpe schets vol mededogen van een kleine, oer-Hollandse gemeenschap, en toont ons hoe dicht liefde en onverschilligheid eigenlijk bij elkaar in de buurt liggen.

Wil je het boek lezen?Probeer om te keren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marijn Sikken. Lezen Probeer om te keren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN