Nachtrust bij dementie

Nachtrust bij dementie - none | Northernlights300.org

...s. Prijs: € 75. Schrijf u in. Zorg voor personen met een handicap Boeklancering: Naar ... Dementie : Slaapritmestoornis bij mensen met dementie ... ... Kom je er niet helemaal uit op onze nieuwe site? Bel met onze klantenservice. 085 - 006 2099. Vraag? Lezing: Nachtrust bij mensen met dementie. vrijdag 21 september 2018 Vrijdag 21 september is het de internationale Alzheimerdag. Dit jaar besteden we aandacht aan een goede nachtrust voor personen met dementie. Dienstencentrum Oosterveld. Gaan slapen is niet prettig ... Slaap en dementie lijken v ... Gezondheid - Nachtrust - Dé Dementie-winkel.nl ... . Dienstencentrum Oosterveld. Gaan slapen is niet prettig ... Slaap en dementie lijken volgens geriater (ouderenarts) Jurgen Claassen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij stelt dat dementiepatiënten beter functioneren na een goede nachtrust en dat ... Nycturie komt bij tien percent van de mensen tussen de 35 en de 45 jaar voor, ... Een van de belangrijkste tips om nachtelijk plassen te voorkomen is om te zorgen voor een kwaliteitsvolle nachtrust. Hierbij komt het erop aan om je hoofd leeg te maken voordat je gaat slapen. Nachtrust bij dementie. Stappenplan voor een niet-medicamenteuze aanpak. Brussel: Politeia. Mantelzorgers, hulpverleners werkzaam in de thuiszorg of woonzorgcentra worden regelmatig geconfronteerd met nachtelijke onrust bij mensen met dementie. Slaapritmestoornis bij mensen met dementie Mensen met dementie kunnen moeite gaan krijgen met een goed dag en nachtritme. Mantelzorgers krijgen dan te maken met een slechte nachtrust omdat hun naaste met dementie niet kan slapen en aandacht nodig heeft. EEN GOEDE NACHTRUST Het zorgen voor iemand met dementie is lichamelijk en emotioneel inspannend. Een goede nachtrust is belangrijk om de zorg vol te houden. Aan de andere kant is het zo dat de belasting door de zorg ook van invloed is op uw nachtrust. In dit bulletin geven we tips voor een goede nachtrust. Slaapproblemen bij ouderen: Oorzaken van slaapstoornissen Ouderen vertonen leeftijdsgebonden slaapveranderingen hetgeen resulteert in slaapstoornissen Senioren hebben bijvoorbeeld moeite om in slaap te vallen, slapen minder uren dan volwassenen, ontwaken vaak tijdens de nacht of vroege ochtend en hebben een verminderde slaapkwaliteit. Opstaan gaat bij Emiel altijd heel moeilijk. Hij roept en is heel onrustig in bed. Dit is begonnen sinds hij in een nieuw bed slaapt dat de mutualiteit gebracht heeft. Na een tijdje merkt zijn vrouw aan zijn gedrag dat hij wel uit bed wil maar dat hij tegen de muur duwt. Meer lezen over de ABCs-methode en dementie in het algemeen. De ABCs-methode is gebaseerd op de richtlijn 'Omgaan met gedragsproblemen bij dementie' (juni 2008) Bekijk de tool Communiceren met mensen met dementie: 10 tips; Bekijk de tool Signaleringskaartje dementie Nachtrust bij dementie : stappenplan voor een niet-medicamenteuze aanpak - Spruytte, Nele - plaats 606.15 # Dementie...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,14 MB
BESTANDSNAAM
Nachtrust bij dementie.pdf

OMSCHRIJVING

Mantelzorgers, hulpverleners binnen de thuis- of gezinszorg en hulpverstrekkers in woonzorgcentra worden regelmatig geconfronteerd met nachtelijke onrust bij mensen met dementie. Het is een belangrijk probleem dat niet alleen gepaard gaat met veel ongemak voor de persoon zelf, maar ook de mantelzorgers en professionele zorgverstrekkers worden er zwaar door belast. Niet zelden is nachtelijke onrust en de overbelasting van mantelzorgers een reden voor de overgang van thuis- naar woonzorg. Deze publicatie, opgesteld door het LUCAS-team in samenwerking met de Alzheimer Liga Vlaanderen, wil de mantelzorgers en hulpverleners ondersteunen en helpen. Op basis van wetenschappelijke kennis helpen de auteurs bij het kijken naar en begrijpen van nachtelijke onrust en slaapproblemen bij dementie. Bovendien informeert deze publicatie ook over mogelijke niet-medicamenteuze oplossingen en tips. De basisboodschap is om als zorgverlener samen met de zorgverstrekkers en de behandelende arts aan de slag te gaan met een stappenplan: de persoon observeren, uitlokkers inventariseren, een aanpak afspreken, uitproberen en bijsturen, dat is de kern van het verhaal. Daarnaast is het als zorgverlener ook nodig om de eigen draagkracht en grenzen te bewaken.

Wil je het boek lezen?Nachtrust bij dementie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Nachtrust bij dementie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN