Macht en onmacht

Macht en onmacht - Tinneke Beeckman | Northernlights300.org

...bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina ... 1 de machtsdriehoek en overlevingspatronen - Lemniscaat ... ... . Klik hier voor uw abonnement op maat. Tinneke Beeckman 'Slachtofferschap neemt een belangrijke plaats in tijdens de publieke debatten. Dat is een opmerkelijke vaststelling: wie het ergste ... Macht heeft een negatieve bijklank en toch is macht niet altijd negatief. Als niemand de macht heeft worden er ook geen regels opgesteld, het is nodig om structuur aan te brengen. Macht en onmacht zijn er altijd. Iedereen gebruikt wel eens zijn ma ... Macht en onmacht - Filosofie.nl ... . Macht en onmacht zijn er altijd. Iedereen gebruikt wel eens zijn macht of invloed. Afhankelijk van de situatie bepaal je of je macht durft, wil en kan gebruiken. En ook In Macht en onmacht ontleedt Tinneke Beeckman welke ideeën ons gevoel van machteloosheid hebben versterkt. Ze zoekt ook uit welke ideeën ons weerbaarder en krachtiger kunnen maken. Behalve techniek en postmodernisme komen politieke thema's, zoals mensenrechten, aan bod. Macht en onmacht in de GGz. Lezing, Congres 19 mei 2005, Reehorst, Ede. De Beroepscode 1.3 De verpleegkundige respecteert de opvattingen van de patiënt ten aanzien van leven, ziekte, sterven en dood. 2.2 De verpleegkundige stimuleert de patiënt tot het nemen van verantwoordelijkheid over zijn eigen gezondheid. Balanceren tussen macht en onmacht Patient empowerment als grondslag voor gelijkwaardigheid in de relatie patiënt-arts. door Edgard Eeckman. Print € 22.50 los Prijs. € 22.50 Bestel ... Onmacht 1) Bewusteloosheid 2) Bezwijming 3) Flauwte 4) Impotentie 5) Krachteloosheid 6) Lichaamszwakte 7) Machteloosheid 8) Onmogelijkheid om iets te doen wat je wel graag wilt 9) Onvermogen 10) Zwakte 11) Zwijm Deze recensie verscheen in Trouw op 21 oktober 2015 "Achter nietszeggende titel gaat urgente analyse schuil van Charlie Hebdo-debat" door SEBASTIEN VALKENBERG, in Trouw boekrecensie Filosofie Tinneke Beeckman: Macht en onmacht De Bezige Bij, Amsterdam. 248 blz, 19,90 De schrijfster Een doctoraat in de moraalwetenschappen, meerdere postdoctorale studiebeurzen, summer schools aan de London ... Macht en onmacht. Macht maar ook onmacht is een beleving, dus sub...

INFORMATIE

AUTEUR
Tinneke Beeckman
DIMENSIE
9,76 MB
BESTANDSNAAM
Macht en onmacht.pdf

OMSCHRIJVING

Parijs, 7 januari 2015. Twee geradicaliseerde moslims dringen het redactiegebouw van Charlie Hebdo binnen en schieten tien redactieleden neer. Frankrijk en de wereld reageren geschokt. De aanslag en de reacties daarop doen niet alleen vragen rijzen over vrijheid van meningsuiting en godsdienstkritiek, ze getuigen ook van een algemene radeloosheid over politieke ideeën die de samenleving vorm moeten geven.In Macht en onmacht verkent Tinneke Beeckman de oorzaken van deze maatschappelijke vertwijfeling. Op erudiete wijze beschrijft ze hoe de commotie rond de aanslag in Parijs aantoont dat Verlichtingsidealen als het streven naar waarheid en gelijkheid definitief in onbruik zijn geraakt. In de plaats daarvan overheerst een ambigu postmodern denken, dat voortdurend verwarring schept en waarheidsaanspraken onmogelijk maakt. Ontsporingen als sinister fundamentalisme en hardnekkig neoliberalisme zijn daarvan het gevolg. Aan de hand van historische en actuele denkers legt Beeckman de gevoeligheden van de hedendaagse democratie bloot en toont ze waar er mogelijkheden zijn van herstel. Een openbarend en noodzakelijk boek.

Wil je het boek lezen?Macht en onmacht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tinneke Beeckman. Lezen Macht en onmacht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN