Legende van de baalsjem

Legende van de baalsjem - Martin Buber | Northernlights300.org

...ndige dr. Martin Buber, een der ... Zijn publicatie van «De legende van de Baalsjem» bood met de navertellingen van de in het Jiddisch overgeleverde verhalen over de legendarische rabbi Israël Ben Eliëzer, genaamd «Ba'al Sjem Tov» («Meester van de wonderbaarlijke Godsnaam»), kortweg «de Baalsjem», de westerse wereld voor het eerst toegang tot deze traditie van joodse spiritualiteit ... De legende van de Baalsjém - Martin Buber | De Slegte ... . De legende van de Baalsjem. Martin Buber (vert. Reine Colaço Osorio-Swaab en Jakob ­Mordegaai), uitg. ­Erven J. Bijleveld, Utrecht 2016. 224 blz. € 22,50. De Nederlandse kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman maakte in 1943, kort voor zijn executie door de nazi's, twee «suites» met prenten gebaseerd op Bubers boek. Deze nieuwe editie van «De legende van de Baalsjem» brengt voor het eerst de klassieke tekst van ... De legende van de Baalsjem door Martin Buber (paperback ... ... . Martin Buber (vert. Reine Colaço Osorio-Swaab en Jakob ­Mordegaai), uitg. ­Erven J. Bijleveld, Utrecht 2016. 224 blz. € 22,50. De Nederlandse kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman maakte in 1943, kort voor zijn executie door de nazi's, twee «suites» met prenten gebaseerd op Bubers boek. Deze nieuwe editie van «De legende van de Baalsjem» brengt voor het eerst de klassieke tekst van Buber samen met de legendarische prenten van Werkman. De legende van de Baalsjem | ISBN 9789061315957 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De legende van de Baalsjém direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Nederlandse kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman maakte in 1943, kort voor zijn executie door de nazi's, twee «suites» met prenten gebaseerd op Bubers boek. Deze nieuwe editie van «De legende van de Baalsjem» brengt voor het eerst de klassieke tekst van Buber samen met de legendarische p...

INFORMATIE

AUTEUR
Martin Buber
DIMENSIE
12,99 MB
BESTANDSNAAM
Legende van de baalsjem.pdf

OMSCHRIJVING

Martin Buber (1878-1965) geldt als een der belangrijkste denkers en godsdienstfilosofen van de moderne tijd. Zijn «Ik en Jij», een intense verkenning van de verhouding tussen mens en wereld, en tussen mens en God, wordt gerekend tot de mijlpalen van de intellectuele geschiedenis van de twintigste eeuw. Grote faam verkreeg Buber ook door zijn studies van het chassidisme, de mystieke stroming van het Oost-Europese Jodendom. Zijn publicatie van «De legende van de Baalsjem» bood met de navertellingen van de in het Jiddisch overgeleverde verhalen over de legendarische rabbi Israël Ben Eliëzer, genaamd «Ba'al Sjem Tov» («Meester van de wonderbaarlijke Godsnaam»), kortweg «de Baalsjem», de westerse wereld voor het eerst toegang tot deze traditie van joodse spiritualiteit. Voor Buber was deze bijna verloren gegane wereld geen statisch monument van het verleden, maar een levende traditie van wijsheid die open stond voor een ieder die zocht naar een zinvolle relatie van de mens met het Al en de plaats van geloof in de moderne cultuur. Het boek maakte diepe indruk, en is nog steeds geliefd als kennismaking met een beeldenrijke volkscultuur vol authentiek gevoel voor de «oer-eenheid» van de wereld.Deze vijfde druk, verschenen bij Ankh-Hermes in 1982, is een ongewijzigde herdruk van de tweede druk uit 1950, uitgegeven bij Kluwer. NB: in deze herdruk zijn de prenten van Werkman niet opgenomen.

Wil je het boek lezen?Legende van de baalsjem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martin Buber. Lezen Legende van de baalsjem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN