De koe van Troje

De koe van Troje - H. Derks | Northernlights300.org

...oor een leger Grieken hoef je niet te vrezen, maar de aankoop van een drachtige koe kan wel degelijk een onaangename verrassing met zich ... Meg Mercx & Rob Verwer bouwen De Koe van Troje - YouTube ... ... Locatie. Troje (het huidige Hisarlık) lag bijzonder strategisch in het noordwesten van het huidige Turkije aan de Dardanellen.De Dardanellen verbindt de Egeïsche Zee met de Zee van Marmara.Troje had de controle over de Dardanellen.De zee kwam tot dicht bij de benedenstad en men was er verzekerd van een harde betrouwbare wind voor handelsschepen. Bestel De koe van Troje Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De Trojaanse O ... De koe van Troje, H. Derks | 9789065505194 | Boek ... ... . Bestel De koe van Troje Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De Trojaanse Oorlog is een gebeurtenis die een centrale rol speelt in de Griekse mythologie.Een groot deel van de mythologische verhalen houdt op een of andere wijze verband met deze oorlog. Homeros' boek de Ilias (Ἴλιον = Troje) is een epos, dat een episode uit het laatste jaar van de tien jaar durende oorlog tegen Troje beschrijft. Een coalitie van Grieken, die Homeros Achaeërs noemt ... Eskesweg 6 7121 LZ Aalten. Tel: 0543 451 386 Mail: [email protected] Bekijk de profielen van mensen met de naam Paris Van Troje. Word lid van Facebook om in contact te komen met Paris Van Troje en anderen die je mogelijk. Paris and Helena - soulmates.darkbb.com - Paris zeilde naar Griekenland waar hij gastvrij werd onthaald door Helena, de vrouw van de Spartaanse koning Menelaos. De koe van troje Derks. 0. Verschenen in 2000 bij Uitgeverij Verloren b.v. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Non-fictie Topics 0 Genre Geschiedenis & Politiek Uitgeverij Uitgeverij Verloren b.v. Laatste editie 15 januari 2000 ISBN 9789065505194 + Boekinformatie wijzigen. Meer van deze auteur. E-commerce and its effect on competitive intensity (boek) Vieze oude mannen (boek) Bekijk alles. De koe van Troje H. Derks • Boek • paperback. Samenvatting . niet beschikbaar . Productinformatie . Binding: Paperback Distributievorm: Boek (print, druk) Het paard van Troje van Marx leidde de wereld naar een nieuwe ramp. Zijn idee was schitterend maar helaas in een ... ik kan eenvoudig niet anders, maar goed … de boer vindt het prachtig. Hij zegt dat ik de motor van het boerenbedrijf ben…, de mafkees! Koe :Ach, haan, iedereen heeft zijn eigenaardigheden! Haan :Je hebt gelijk, koe, iedereen ... Aan de beschreven list danken we de uitdrukking 'het paard van Troje binnenhalen', waarmee bedoeld wordt dat iemand zich een ramp op de hals haalt. En de Engelse term 'Trojan Horse' wordt tegenwoordig in de computerwereld gebruikt om een programma mee aan te duiden dat ongewild computers binnendringt en daarna grote schade aanricht. Verdwenen s...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Derks
DIMENSIE
3,63 MB
BESTANDSNAAM
De koe van Troje.pdf

OMSCHRIJVING

Niet akkerbouw maar veeteelt heeft een overwegende rol gespeeld in de oud-Griekse cultuur, beweert Hans Derks. Onze kijk op de Griekse 'uitvinding' democratie en op de antiek-Griekse man-vrouw verhoudingen - bepaald door het akkerbouw-paradigma waarin de Griekse samenleving als sterk hiërarchisch wordt bestempeld - zal dus grondig herzien moeten worden. In zijn brede cultuurhistorische verhandeling neemt Hans Derks ons mee op een lange tocht door de verschillende oud-Griekse landschappen. Hij belicht de rol van nomadische, pastoralistische en veeteeltsamenlevingen en behandelt aspecten als bestuursvormen, handel, relatie met akkerbouw, demografie, urbanisatie en 'kolonisatie', tegenstellingen tussen stad en platteland en last but not least de relatie tussen mannen en vrouwen. De koe van Troje is een intrigerende en provocerende studie over de Griekse Oudheid. Zij levert nieuwe brandstof aan een steeds actueel debat over de meest problematische verhouding van onze eeuw, die van de staat versus de democratie. Dr. Hans Derks studeerde geschiedenis en sociologie en schreef onder meer Stad en land, markt en oikos (1986) en Kroniek van drie eeuwen revolutie (1989).

Wil je het boek lezen?De koe van Troje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Derks. Lezen De koe van Troje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN