Reradicaliseren

Reradicaliseren - Stijn Sieckelinck | Northernlights300.org

... onze kijk op radicalisering open. Zoals er niet een enkele route is waarlangs jongeren radicaliseren, zo is er evenmin één manier om te deradicaliseren ... Reradicaliseren (e-Book) - Stijn Sieckelinck | Boeken.com ... . Er zijn ook geen enkelvoudige interventies die u kunt inzetten. Maar we kunnen enkele grote lijnen aangeven voor de manier waarop u te werk kunt gaan om jongeren te deradicaliseren. Reradicaliseren 242 Een fatsoenlijke samenleving 248 De stilte en de storm 251 Een sociale strategie 255 Tussen hoop en vrees 258 Eindnoten 268. Over Stijn Sieckelinck. Stijn Sieckelinck is pedagoog, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Reradicaliseren als filosofie en strategie tegen extremism ... Reradicaliseren - Stijn Sieckelinck ... . Over Stijn Sieckelinck. Stijn Sieckelinck is pedagoog, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Reradicaliseren als filosofie en strategie tegen extremisme In heel Nederland krijgen leerkrachten, vanuit de overheid, de training Omgaan met (extreme) Idealen. Zo leren ze bijvoorbeeld omgaan met vervelende meningen in de klas. We zien dat leerkrachten dankzij die training iets minder bang, iets zekerder… Reradicaliseren. Een opeenvolging van extremistische aanslagen dreigt onze samenleving in het defensief te dringen. We willen harde maatregelen om... Reradicaliseren. Stijn Sieckelinck. Productomschrijving Een opeenvolging van extremistische aanslagen dreigt onze samenleving in het defensief te dringen. We willen harde maatregelen om weerloze burgers te beschermen en radicalisering tegen te gaan. Koortsig zijn we op zoek naar snelle antwoorden. terugkomen op eerdere radicale ideeën; minder radicaal worden Reradicaliseren is een strategie om radicaliteit binnen de samenleving te herwaarderen en uiteindelijk te absorberen: de status quo verdient het immers om grondig te te worden bevraagd. Reradicaliseren neemt zo de "unique selling proposition" weg van de extremisten: namelijk dat zij het enige radicale alternatief zijn. Reradicaliseren biedt een alternatief voor de oplossing van extremisme stelt pedagoog Stijn Sieckelinck. Niets mis met conflict. Door jongeren te laten inzien dat je ook op een andere manier kan strijden voor je idealen in plaats van met geweld kun je een antwoord bieden op extremisme. Een betekenis van radicaliseren is: het extremer worden in bepaalde opvattingen. Het gevolg hiervan kan zijn dat men zich steeds meer gaat afzetten tegen de gevestigde orde. Jongeren kunnen bijvoorbeeld dan moeilijk aansluiting vinden bij de samenleving, trekken zich hieruit terug en proberen hun heil elders te vinden om betekenis te geven aan hun leven. Bestel Reradicaliseren van Stijn Sieckelinck. Gratis verzending vanaf €19,95 14 ...

INFORMATIE

AUTEUR
Stijn Sieckelinck
DIMENSIE
12,91 MB
BESTANDSNAAM
Reradicaliseren.pdf

OMSCHRIJVING

Een opeenvolging van extremistische aanslagen dreigt onze samenleving in het defensief te dringen. We willen harde maatregelen om weerloze burgers te beschermen en radicalisering tegen te gaan. Koortsig zijn we op zoek naar snelle antwoorden. Maar stellen we wel de juiste vragen?Reradicaliseren breekt onze kijk op radicalisering open. Zijn we ook bereid te leren van de extremisten zelf? Hoe komt het toch dat ze zo succesvol zijn in het winnen van de harten en hoofden van onze jeugd? Is het hun verderfelijke programma? Zijn het hun gewiekste technieken? Of hebben wij als samenleving de jeugdige vechtlust onderschat?Een politiek van deradicalisering gaat aan deze vragen voorbij. De aantrekkingskracht van een radicaal andere wereld blijft voor heel wat jongeren te groot. Reradicaliseren biedt een alternatief: een manier om verder te durven kijken, en in te zien dat we de kennis over extremisten beter nu kunnen benutten.

Wil je het boek lezen?Reradicaliseren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stijn Sieckelinck. Lezen Reradicaliseren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN