de Roerige Lente van 1966

de Roerige Lente van 1966 - Max Verbeek | Northernlights300.org

...nsengracht. Auteur: Max Verbeek | Uitgever: Brave New Books ... Vizier. Jaargang 67 Nummer 2 Lente Roerige tijden in ... ... . Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Drie studenten, twee jongens en een meisje, beleven de roerige dagen rond het huwelijk van kroonprinses Beatrix en Claus von Amsberg in Amsterdam, op 10 maart 1966 in Amsterdam. Marnix heeft zich nog niet helemaal losgemaakt van zijn rooms-katholieke opvoeding. Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende to ... de Roerige Lente van 1966 | De rank ... . Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderwijs en de kinderopvang. U vindt bij ons methoden, leermiddelen, spel- en ontwikkelingsmaterialen, meubilair en ICT-oplossingen voor uw basisschool of kinderdagverblijf onder 1 dak Drie studenten, twee jongens en een meisje, beleven de roerige dagen rond het huwelijk van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Max Verbeek
DIMENSIE
12,27 MB
BESTANDSNAAM
de Roerige Lente van 1966.pdf

OMSCHRIJVING

Drie studenten, twee jongens en een meisje, beleven de roerige dagen rond het huwelijk van kroonprinses Beatrix en Claus von Amsberg in Amsterdam, op 10 maart 1966 in Amsterdam. Marnix heeft zich nog niet helemaal losgemaakt van zijn rooms-katholieke opvoeding. Hij beweegt zich tussen twee werelden: het rooms-katholieke jongensinternaat in Haarlem, waar hij een paar lessen geeft, en zijn woonplaats, het Magisch Centrum Amsterdam. Hij pendelt tussen traditie, benepenheid, autoritair gezag enerzijds, en vrijheid, verzet tegen en provocatie van regenten anderzijds. Hij sympathiseert steeds meer met de provo-beweging en met het protest tegen het Amerikaanse imperialisme in Vietnam. Zijn studie Nederlands stagneert. Hij weet zich niet goed raad met de vrijheid na zijn geregelde scholierenbestaan. Japie maakt veel radicalere keuzes. Als een ware anarchist maakt hij zich onsterfelijk met zijn rookbom naar de Gouden Koets. Beide jongens raken verliefd op Guusje. Zij is de bom onder de vriendschap van de jongens. Deze femme fatale gebruikt haar fraaie lichaam om haar doel te bereiken: hogerop komen in de journalistiek. De ware held blijkt echter de onopvallende benedenbuurman.

Wil je het boek lezen?de Roerige Lente van 1966 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Max Verbeek. Lezen de Roerige Lente van 1966 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN