Erfgoedgids 15: zes eeuwen antwerpse naties

Erfgoedgids 15: zes eeuwen antwerpse naties - Johan Eeckelaert | Northernlights300.org

... van het provinciebestuur Antwerpen. Bestellen kan op het telefoonummer 03/240 ... De Antwerpse Naties - Gustaaf e.a. Asaert | De Slegte ... .66.30, [email protected] of via het online bestelformulier. Een overzicht van de eerder verschenen Erfgoedgidsen vind je op provant.be. Erfgoedgids 15: Zes eeuwen Antwerpse naties - Johan Eeckelaert Jouw boekenplank Wil ik lezen Bekijk Erfgoedgids 15: zes eeuwen antwerpse naties en vergelijk voor de beste en goedkoopste prijs op Scoupz.nl Zes eeuwen Antwerpse naties. Van lokale corporaties tot logistieke werelds ... Zes eeuwen Antwerpse Naties. Van lokale corporaties tot ... ... .nl Zes eeuwen Antwerpse naties. Van lokale corporaties tot logistieke wereldspelers: Uitgever: Antwerpen , Erfgoedcel, 2016: Bijzonderheden: Erfgoedgids 15, Softcover. ISBN 9789076099965. Prijs: € 14,50: Verzendkosten: € 5,99 ... historisch beeldmateriaal en nog veel meer belicht deze erfgoedgids de havenwereld ook vanuit het dagdagelijkse ... Zes eeuwen Antwerpse naties (uitverkocht) ... U kan de erfgoedgids bestellen door storting van € 10 op rekeningnummer BE 67 4480 0073 6187 met vermelding 'Erfgoedgids Antwerpse naties'. Niet abonnees storten € 13.5 voor het boek plus de verzendingskosten. UITVERKOCHT . ZES EEUWEN ANTWERPSE NATIES "Zes eeuwen Antwerpse naties" met als ondertitel "Van lokale corporaties tot logistieke wereldspelers" is de 15de erfgoedgids die de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen met trots voorstelt. "Zes eeuwen Antwerpse naties" met als ondertitel "Van lokale corporaties tot logistieke wereldspelers" is de 15de erfgoedgids die de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen met trots voorstelt. In tegenstelling tot de vorige gidsen over de spil van onze economie, gooit deze erfgoedgids het over een compleet andere boeg. Antwerpen - De dienst Erfgoed van de provincie heeft een nieuwe erfgoedgids, de vijftiende al, uit over zes eeuwen Antwerpse naties. Auteur Johan Eeckelaert belicht de havenwereld vanuit menselijk ... Home / Zes eeuwen Antwerpse ...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Eeckelaert
DIMENSIE
7,46 MB
BESTANDSNAAM
Erfgoedgids 15: zes eeuwen antwerpse naties.pdf

OMSCHRIJVING

Krengen en japstokken, buildragers en bosmannen, ’t kot en de vette varkens... Het zijn maar enkele termen uit de wereld van de naties, een typisch Antwerps fenomeen waarvan de oorsprong teruggaat tot in de late middeleeuwen. Groepjes havenarbeiders verenigden zich toen tot nacien en claimden op ‘hun’ aanlegplaatsen het alleenrecht voor de manipulatie van bepaalde goederen. Zes eeuwen na hun ontstaan zijn de ambachtelijke naties van weleer uitgegroeid tot hypermoderne goederenbehandelaars die wereldwijd actief zijn in alle segmenten van de logistieke keten. Maar ook kleinere spelers zijn tot op vandaag blijven bestaan.Deze erfgoedgids vertelt het verhaal: het ontstaan van de naties, hun groei en de crisis in de Franse tijd, de spectaculaire ontwikkeling in de negentiende eeuw en de enorme groei en veranderingen in de twintigste eeuw. Historicus Johan Eeckelaert heeft daarbij aandacht voor het sociale facet en de bijbehorende wantoestanden, de eigenzinnige manier van werken en de typische werktuigen, de organisatie van de naties... Hij laat getuigen aan het woord en wandelt langs de pakhuizen die tot op vandaag het Antwerpse stadsbeeld mee bepalen. De redding van het resterende natie-erfgoed is de missie van de vzw Maritiem & Logistiek Erfgoed. Zij krijgt hierbij de steun van de Katoen Natie en andere sympathiserende havenbedrijven.Deze publicatie is de vijftiende in de reeks Erfgoedgidsen, uitgegeven door Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen in samenwerking met de Dienst Erfgoed van het provinciebestuur Antwerpen. De reeks heeft oog voor vergeten patrimonium en brengt dit op een boeiende manier terug tot leven.

Wil je het boek lezen?Erfgoedgids 15: zes eeuwen antwerpse naties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Eeckelaert. Lezen Erfgoedgids 15: zes eeuwen antwerpse naties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN