Boeddha ben je zelf

Boeddha ben je zelf - G. Prabhasa | Northernlights300.org

...k ook iets van jezelf en wens je een ander ... Wat je ziet, ben je zelf - Boeddhistisch Dagblad ... ... Boeddha . Je zal niet gestraft worden voor je woede, je zult gestraft worden door je woede. Origineel: You will not be punished for your anger, you will be punished by your anger. Boeddha . Je zelf zo wel als iedereen in het hele universum, verdient jouw liefde en genegenheid. Boeddha relatiegeschenken. Ben je op zoek naar leuke Boeddha trouwbedankjes of Boeddha relatiegeschenken? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Onderstaande producten worden geregeld gebruikt als bedankje of relatiegeschenk. Doorgaans hebben we hiervan voldoende voo ... Een Boeddha zelf kopen of niet? - Web Angel ... . Doorgaans hebben we hiervan voldoende voorraad zodat we de relatiegeschenken snel kunnen leveren. Als je wordt geboren in een gezin waar iedereen boeddhist is, dan ben je vaak zelf ook boeddhist. Anderen kiezen zelf voor het boeddhisme omdat die manier van leven, denken en voelen hen aanspreekt. Je moet je dan natuurlijk eerst verdiepen in de ideeën van het boeddhisme. Dat vaste standpunt kiezen en vandaar uit kijken, dat is ook wat zazen is. Zitten en kijken wat je ziet. En wat je ziet, ben je zelf. Altijd. 'Daarom, de vergankelijkheid van gras en bomen, struikgewas en bos, is de boeddhanatuur. De vergankelijkheid van mensen en dingen, lichaam en geest is de boeddhanatuur. boeddha voor in je tuin, boeddha's voor de tuin, boeddha uden, tuin boeddha uit beton bestand tegen alle weersinvloeden, tuin beelden winterhard, ... Daarbij, geluk of ongeluk is niet te koop en zit niet in een beeld, geluk of ongeluk creëer je zelf, dat zit in jouw. Maar ben jij ervan overtuigd dat dat wel het geval is, ... Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje. En alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelf ontgaan, je zegt ik ben wat moe. Maar op een keer dan ben je aan je laatste beetje toe. Wat je zegt, dat ben je zelf 65 15. Vergeven is ook grenzen stellen 69. 16. Omgaan met een energievampier 73 17. De innerlijke honkbalknuppel 76 ... de Boeddha - zo'n 2500 jaar geleden verkondigde. Maar er tegelijk voor beducht zijn jezelf open-lijk een boeddhist te noemen. Geloof (Pali: Saddha) neemt in het boeddhisme een belangrijke plaats in, en vormt een van de 'vijf spirituele krachten', samen met wijsheid, inzet, concentratie en gewaarzijn. In deze leer van de 'vijf spirituele krachten' dienen geloof en wijsheid met elkaar in balans te zijn, om een optimaal resultaat te leveren. Wat ik uit Indonesie weet is dat een Boeddha nooit ongeluk zal brengen. Hij staat voor liefde, geluk wijsheid, etc. Niet voor ongeluk! Ook niet als je hem om stoot. Dit past ook niet bij het geloof. Voor wat betreft het wel of niet zelf kopen van een boeddha. De balinezen kopen ook zelf hun boeddha's....

INFORMATIE

AUTEUR
G. Prabhasa
DIMENSIE
5,36 MB
BESTANDSNAAM
Boeddha ben je zelf.pdf

OMSCHRIJVING

Dit is een publicatie uit de nalatenschap van Gesshin Prabhasa Dharma, de eerste vrouwelijke rinzai zenmeester in Noord-Amerika. Vanaf 1982 kwam ze jaarlijks naar Nederland om haar leerlingen te begeleiden op de zenweg. Hoewel ze zelf ruim vijftien jaar een zeer intensieve zentraining kreeg in de Japanse zentraditie, was haar zen niet gebonden aan een specifiek land of een specifieke cultuur. Waar zij was, kreeg zen haar gezicht. Dit was voor haar één van de belangrijkste uitgangspunten in de zenbeoefening en in het leven: je kunt je nooit vasthouden aan een bepaald standpunt. Denk niet dat je het weet; het is altijd weer anders.?In de toespraken in dit boek wordt duidelijk dat de essentie van zen aan niets gebonden is. Of Gesshin Prabhasa Dharma praat voor zenstudenten, yogi’s, op conferenties voor Vrouwen en Boeddhisme of de Europese Boeddhistische Unie, dat wat ze overbrengt op haar gehoor is universeel en kan alle vormen aannemen. Het is geen boeddhistisch geleerde of filosofe die hier tot ons spreekt, maar een zeer levendig zenmeester die inzicht, humor en ernst samenbrengt in de hoogste wijsheid. We zien ook de schilderes en dichteres die zij was in de wijze waarop zij ons inwijdt in de kunst van het bestaan. Soms heel eenvoudig, zoals bij de naamgevingsceremonie voor een baby: ‘Je kan maar beter vriendelijk zijn, want het alternatief is onvriendelijk zijn en wie wil er nou onvriendelijk zijn?’ En ook zo: ‘De hoogste wijsheid zou mij aanraden stil te zijn en liefde te zíjn. Want hoe kunnen we over liefde spréken?’ Toch kon Gesshin Prabhasa Dharma in woorden zeggen wat eigenlijk niet in woorden uit te drukken is en steeds weer op een andere manier. Met kalligrafieën en unieke foto's in kleur en zwart-wit.

Wil je het boek lezen?Boeddha ben je zelf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Prabhasa. Lezen Boeddha ben je zelf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN