Al mijn kappers

Al mijn kappers - Willem van Zadelhoff | Northernlights300.org

...rie, in het theater en als recensent. In Al mijn kappers spelen pogingen het verleden achter je te laten een sleutelrol ... Kappers knippen illegaal door: 'Mensen willen gewoon dat ... ... . In ogenschijnlijk alledaagse taal wordt een strijd geleverd waarvan de afloop al bij voorbaat lijkt vast te staan: 'dat herinneringen het heden afschermden voor de zon ... Vergeten tegen beter weten in. In Al mijn kappers spelen pogingen het verleden achter je te laten een sleutelrol. In ogenschijnlijk alledaagse taal wordt een strijd geleverd waarvan de afloop al bij voorbaat lijkt vast te staan: 'd ... Geen kappers, wel sexwerkers ?! - Viva Forum ... . In ogenschijnlijk alledaagse taal wordt een strijd geleverd waarvan de afloop al bij voorbaat lijkt vast te staan: 'dat herinneringen het heden afschermden voor de zon...' Wellicht schuilt in dit vergeefse proberen het doel van deze poëzie. dat niemand nu ziet het niet langer ... In Al mijn kappers spelen pogingen het verleden achter je te laten een sleutelrol. In ogenschijnlijk alledaagse taal wordt een strijd geleverd waarvan de afloop al bij voorbaat lijkt vast te staan: 'dat herinneringen het heden afschermden voor de zon ... En mijn man Cees heeft het bijgepunt met een kappersschaar van mijn zus. Eugenie, de eigenares van Vollebergh Kappers, zei al: 'Als Cees je gaat knippen, levert dat vast een echtscheiding op ... Al mijn kappers is een delicate en spitse bundel die opnieuw bewijst dat Willem van Zadelhoff een stem in de hedendaagse poëzie is die zo langzamerhand niet meer weg valt te denken. Willem van Zadelhoff (Arnhem, 1958) studeerde aan de Arnhemse Toneelschool en was werkzaam in een galerie, in het theater en als recensent. Mijn kapsel ziet eruit als een ontplofte egel, en op Zoom-bijeenkomsten en tijdens het avondeten ben ik al het mikpunt van opmerkingen. Dat komt omdat ik al ruimschoots toe was aan een knipbeurt toen mijn kapper dicht ging, en dat duurt nu al ruim een maand. Ik heb al 16 jaar ervaring als kapper, waarbij kleuren mijn specialisme is geworden. Op een supermooie locatie, in een oude fabriek, midden in het centrum...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem van Zadelhoff
DIMENSIE
6,29 MB
BESTANDSNAAM
Al mijn kappers.pdf

OMSCHRIJVING

Vergeten tegen beter weten in. In Al mijn kappers spelen pogingen het verleden achter je te laten een sleutelrol. In ogenschijnlijk alledaagse taal wordt een strijd geleverd waarvan de afloop al bij voorbaat lijkt vast te staan: "dat herinneringen het heden afschermden voor de zon...' Wellicht schuilt in dit vergeefse proberen het doel van deze poëzie. dat niemand nu ziet het niet langer zichtbaar is als ik op een warme avond in een ander land ver weg van zijn geruimde graf in de schaduw van de gomboom me zijn jaar herinner Al mijn kappers is een delicate en spitse bundel die opnieuw bewijst dat Willem van Zadelhoff een stem in de hedendaagse poëzie is die zo langzamerhand niet meer weg valt te denken.Willem van Zadelhoff (Arnhem, 1958) studeerde aan de Arnhemse Toneelschool en was werkzaam in een galerie, in het theater en als recensent. Hij debuteerde in 2003 met de laaiend enthousiast ontvangen roman Een stoel, het eerste deel van zijn Holle haven-cyclus. Voor zijn poëziebundel Tijd en landen werd hem de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut toegekend. In 2019 verscheen zijn roman Een graf in de wolken.

Wil je het boek lezen?Al mijn kappers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem van Zadelhoff. Lezen Al mijn kappers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN