De ambtenaar in het openbaar bestuur

De ambtenaar in het openbaar bestuur - Frits M. van der Meer | Northernlights300.org

...ank Openbaar Bestuur. ... Het debat over "de ambtenaar" kent een lange geschiedenis ... De ambtenaar in het openbaar bestuur: de inhoudelijke en ... ... . Van volkomen ondergeschiktheid aan het gezag van "de staat" tot gelijkwaardige gesprekspartner van de politieke ambtsdrager en "tegenspreker". In De ambtenaar in het openbaar bestuur betogen de auteurs dat ook voor Nederland de nieuwe overheid geen 'genormaliseerde' arbeidsrechtelijke positie voor ambtenaren vereist. Sterker nog, aan het gelijktrekken van de rechtspositie kleven belangrijke nadele ... De Ambtenaar in het Openbaar Bestuur - Research database ... ... . Sterker nog, aan het gelijktrekken van de rechtspositie kleven belangrijke nadelen, zowel in financiële als bestuurlijke zin. 'De ambtenaar in het openbaar bestuur, de inhoudelijke en juridische herpositionering van ambtenaren vanuit internationaal-vergelijkend perspectief' door Frits M. van der Meer, Caspar Floris van den Berg, Gerrit S.A. Dijkstra - Onze prijs: €20,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. "De minister is verantwoordelijk, niet zijn ambtenaren." In latere jaren (2010 - 2011) dringt de Kamer aan op meer ontspanning in de relatie tussen kamerleden en ambtenaren. Het kabinet onderschrijft deze wens maar handhaaft de Aanwijzingen als uitgangspunt voor de contacten tussen ambtenaren en Kamerleden. De Ambtenaar in het Openbaar Bestuur : De inhoudelijke en juridische herpositionering van ambtenaren vanuit internationaal-vergelijkend perspectief. / Meer, Frits M. van der; van den Berg, Caspar Floris; Dijkstra, Gerrit S.A. Leiden University Press, 2012. 102 p. Research output: Book/Report › Book › Academic In De ambtenaar in het openbaar bestuur betogen de auteurs dat ...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits M. van der Meer
DIMENSIE
8,63 MB
BESTANDSNAAM
De ambtenaar in het openbaar bestuur.pdf

OMSCHRIJVING

De ambtenaar in het openbaar bestuur 1e druk is een boek van Frits M. van der Meer uitgegeven bij Leiden University Press. ISBN 9789087281588 De positie en rol van ambtenaren krijgt in Nederland en in veel andere landen hernieuwde aandacht. Zal de regering de rechtspositie van ambtenaren gelijktrekken met die van werknemers in de private sector zoals gedaan is in Itali , Zweden en Denemarken? Of blijven we juist waarde hechten aan het eigene van het werken voor de overheid? Juist langs die lijn is recentelijk in Groot-Brittannien andere EU-lidstaten nieuwe wetgeving ingevoerd.In De ambtenaar in het openbaar bestuur betogen de auteurs dat ook voor Nederland de nieuwe overheid geen 'genormaliseerde' arbeidsrechtelijke positie voor ambtenaren vereist. Sterker nog, aan het gelijktrekken van de rechtspositie kleven belangrijke nadelen, zowel in financi le als bestuurlijke zin. Ambtenaren van nu moeten flexibel en responsief zijn, maar daarmee vermindert de noodzaak van 'klassieke' waarden zoals politieke neutraliteit en integriteit bepaald niet. Aan die waarden moeten we juist opnieuw betekenis geven, passend bij de actuele bestuurlijke en maatschappelijke omgeving. Frits M. van der Meer is hoogleraar Comparative Public Sector and Civil Service Reform namens het CAOP aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Caspar F. van den Berg is assistant professor aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Gerrit S.A. Dijkstra is lector Public Management aan de Haagse Hogeschool. Tevens is hij universitair hoofddocent aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden.

Wil je het boek lezen?De ambtenaar in het openbaar bestuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits M. van der Meer. Lezen De ambtenaar in het openbaar bestuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN