Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid

Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid - E. Koot-van der putte | Northernlights300.org

...uele contractsvrijheid direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Collectieve ... ... .com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele Boeken contractsvrijheid TRA 2016/53 Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele con- tractsvrijheid (T druk) Mr. Dr. E. Koot-van der Putte Deventer: Wolters Kluwer 2015 XV + 324 p. ISBN 978 90 13 13166 6 Inhoud & belang voor de praktijk Collectieve arbeidsvoorwaarden beperken de individuele contractsvrijheid. Dat is ook de bedoeling van de wetgever geweest, met als visie het voorkom ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Collectieve ... ... . Dat is ook de bedoeling van de wetgever geweest, met als visie het voorkomen van concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Gegeven het feit dat dit zo is, staat in dit boek centraal welke mate van contractsvrijheid er eigenlijk resteert als er sprake is van binding aan enig collectief instrument van arbeidsvoorwaardenvorming ... Collectieve arbeidsvoorwaarden beperken de individuele contractsvrijheid. Dat is ook de bedoeling van de wetgever geweest, met als visie het voorkomen van concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Daarom staat in dit boek centraal welke mate van contractsvrijhe collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid academisch proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Universiteit van Amsterdam op gezag van de Rector Magnificus prof. mr. J.W. Zwemmer ten overstaan van een door het college voor promoties ingestelde commissie, in het openbaar te verdedigen in de Aula der ... Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid maakt een 'dwarsdoorsnede', door alle mogelijke vormen van binding te analyseren aan de hand van literatuur en jurisprudentie. De hoofdonderwerpen zijn: cao, avv en afspraken met de ondernemingsraad. Per onderwerp worden nauwkeurig alle typen van werkgevers en werknemers behandeld. Bestel Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid van E. Koot-van der putte. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid | E. Koot van der Putte | ISBN: 9789013131666 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid | ISBN 9789013131673 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. U...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Koot-van der putte
DIMENSIE
6,91 MB
BESTANDSNAAM
Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Collectieve arbeidsvoorwaarden beperken de individuele contractsvrijheid. Dit lijkt nauwelijks verenigbaar met de geïndividualiseerde maatschappij waarin wij leven. Is het niet achterhaald om werkgevers en werknemers te binden aan afspraken waar zij niet om hebben gevraagd? In dit verband doet zich dan ook de vraag voor welke ruimte wettelijke instrumenten van collectieve arbeidsvoorwaardenvorming nog bieden aan individuele contractsvrijheid. Dit boek geeft daar antwoord op. Deze centrale vraag wordt behandeld door voor drie instrumenten - te weten cao, avv en afspraken met de or - na te gaan in hoeverre zij de individuele contractsvrijheid van actoren beperken. De auteur besteedt onder meer aandacht aan de vraag wie gebonden zijn, voor welke tijd en hoe dwingend die binding is. Deze vragen worden ook behandeld bij de analyse van de situatie in Duitsland, waar ook een spanning waarneembaar is tussen individuele contractsvrijheid en collectieve arbeidsvoorwaardenvorming. De conclusie van het boek is dat de contractsvrijheid van gebonden werkgevers en gebonden werknemers door het Nederlandse cao-recht sterk wordt beperkt. Daar staat tegenover dat de vormgeving van het cao-instrument in de praktijk ruimte biedt voor nadere uitwerking op het individuele en decentrale niveau. In Duitsland daarentegen zijn de mogelijkheden voor vorming van arbeidsvoorwaarden op individueel dan wel decentraal niveau beperkt.

Wil je het boek lezen?Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Koot-van der putte. Lezen Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN