AnderSS: Jonge kinderen met autisme

AnderSS: Jonge kinderen met autisme - Sarah de Keyser | Northernlights300.org

...n Sarah en mama van twee zoontjes. Onze oudste zoon heeft ASS en omdat ik merkte dat er nog veel misverstanden zijn en er nog veel onbegrip is besloot ik om hierover een boek te schrijven ... PRT is een veelbelovende behandeling voor kinderen met autisme ... . Binnen het Centrum Jonge Kind van Karakter UC loopt er nu nog een onderzoek naar PRT voor jonge kinderen met autisme, waarbij de meerwaarde van een oudergroep wordt onderzocht. Bron: karakter.com. Dit bericht is 69 keer gelezen. Dit artikel is gepost in Algemeen. Sla de link op.link. AnderSS: Jonge kinderen met autisme Een praktische gids gebaseerd op het verhaal van Nyo Wat is mantelzorg. #getuigenissen #hulpm ... NVA - Autisme bij jonge kinderen ... . Dit artikel is gepost in Algemeen. Sla de link op.link. AnderSS: Jonge kinderen met autisme Een praktische gids gebaseerd op het verhaal van Nyo Wat is mantelzorg. #getuigenissen #hulpmiddelen voor verzorgers I n dit boek vertelt Sarah hoe het leven met haar zoontje Nyo er uit ziet. Nyo heeft een autismespectrumstoornis (ASS) en dit zorgt voor heel ... Autisme bij jonge kinderen 1e druk is een boek van Sally J. Rogers uitgegeven bij Hogrefe Uitgevers Bv. ISBN 9789079729722 Ouders kunnen een grote rol spelen in de ontwikkeling van jonge kinderen met autisme. Recent onderzoek laat zien dat ouders al vanaf heel jonge leeftijd allerlei vaardigheden van hun kind optimaal kunnen stimuleren. Mannen met autisme zijn vaker de typische 'savanten' in die zin dat ze vaardigheden hebben die niet te verklaren zijn, zoals razendsnel ingewikkelde berekeningen uit hun hoofd kunnen uitvoeren. Bij mannen met autisme is de 'taligheid' van de hersenen minder goed ontwikkeld, waardoor ze minder goed kunnen kaderen. Meisjes met autisme zitten kennelijk toch heel anders in elkaar dan jongens. Tot slot lijkt het ook alsof de omgeving gedrag van meisjes anders uitlegt dan hetzelfde gedrag bij jongens. Wanneer een kind duidelijke kenmerken van autisme laat zien, zoals het niet maken van oogcontact, wordt er bij meisjes eerder aan verlegenheid gedacht dan aan autisme. Rouw bij jonge kinderen en kinderen met autisme In dit artikel vindt je informatie en tips met betrekking tot jonge kinderen en de dood, Veel kinderen komen met de dood in aanmerking. Dit kan zijn in de vorm van een dood vogeltje, huisdier of persoon uit de omgeving....

INFORMATIE

AUTEUR
Sarah de Keyser
DIMENSIE
7,38 MB
BESTANDSNAAM
AnderSS: Jonge kinderen met autisme.pdf

OMSCHRIJVING

In AnderSS vertelt Sarah De Keyser het verhaal van (haar leven met) haar zoontje Nyo. Nyo heeft een autismespectrumstoornis (ASS), wat zorgt voor de nodige moeilijkheden in het gezin, op school en daarbuiten. Sarah beschrijft haar dagelijkse zoektocht naar antwoorden en de juiste hulp voor haar zoon, terwijl ze strijdt voor meer begrip van de buitenwereld voor zijn situatie.Ook haar eigen moeilijkheden, in haar relatie, als ouder en als persoon, komen op een eerlijke manier aan bod. Een theoretisch luik, waarin autismespectrumstoornissen op een duidelijke en vlot leesbare manier uitgelegd worden, kadert het autobiografische verhaal van Sarah en Nyo. Die achtergrondinformatie is essentieel voor een goed begrip van autismespectrumstoornissen.Achteraan het boek is een praktische gids toegevoegd, boordevol tips, handvaten, adviezen en doorverwijzingen. De gids werd samengesteld door Stiene Van den Eynde en Annelies Snoeckx, beiden tewerkgesteld bij Het Raster vzw, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met een autismespectrumstoornis.AnderSS is geschreven voor iedereen die meer te weten wil komen over het leven van en met kinderen met een autismespectrumstoornis. Zowel grondige als eerder selectieve lezers kunnen in dit boek hun gading vinden. Het boek kan in zijn geheel gelezen worden, maar er kan ook gezocht worden op specifieke thema's. AnderSS is een stem en een gids voor alle ouders die zelf op zoek zijn naar de juiste hulp en begeleiding voor hun kind.

Wil je het boek lezen?AnderSS: Jonge kinderen met autisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sarah de Keyser. Lezen AnderSS: Jonge kinderen met autisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN