Een duiker op Mars

Een duiker op Mars - Lander Deweer | Northernlights300.org

... of maakt te pas en te onpas rare geluiden ... Duiker (kunstwerk) - Wikipedia ... . Journalist Lander Deweer uit Oudenaarde probeert het taboe rond het syndroom nu te doorbreken in z'n boek: Een duiker op Mars. Een duiker is een civieltechnisch kunstwerk.Het is een kokervormige constructie, gelegen in een weg of toegangsdam, die is bedoeld om wateren met elkaar te verbinden. Ook kan een duiker worden aangelegd indien een waterweg een watergang kruist. Bij een duiker wordt in principe de bode ... Een duiker op Mars - Lander Deweer, Jan Swerts ... ... . Bij een duiker wordt in principe de bodem van de watergang onderbroken, dit in tegenstelling tot een brug of aquaduct. Sinds de jaren 50 van de 20e eeuw worden er plannen gemaakt om bemande ruimtevluchten naar Mars uit te voeren. De plannen variëren van het maken van een scheervlucht langs Mars tot landen of het zich vestigen op de planeet of een van beide manen, Phobos en Deimos.Sommige plannen hebben terravorming, het bewerkstelligen van aardse omstandigheden op Mars, als uiteindelijk doel. Hoe we zullen leven op Mars (****) Kort maar bondig stipt Petranek alle hindernissen en uitdagingen die we onderweg naar een kolonie op Mars kunnen tegenkomen, aan. Maar dat niet alleen: hij legt ook op nuchtere wijze uit dat geen van die hindernissen ons werkelijk tegen zullen kunnen houden. Mars, we komen eraan! Bestel Een duiker op Mars Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De planeet Mars. Mars is een planeet in ons zonnestelsel en is de eerste planeet na de aarde. Mars draait niet echt in een cirkelvormige baan om de zon, net zoals de aarde, maar meer in een uitgerekte vorm. Daarom kan de afstand tot de aarde verschillen van 60 miljoen kilometer tot 400 miljoen kilometer. Het beroep Duiker Op het eerste gehoor klink het vreemd, maar: voor een beroepsduiker komt het duiken op de tweede plaats. Een beroepsduiker werkt onder water, daar wordt hij voor betaald. Het duiken is eigenlijk alleen maar een manier om op de werkplek te komen....

INFORMATIE

AUTEUR
Lander Deweer
DIMENSIE
10,86 MB
BESTANDSNAAM
Een duiker op Mars.pdf

OMSCHRIJVING

Al bij zijn eerste ontmoeting met de achtjarige Jef raakt Lander Deweer verstrikt in een web van vooroordelen. Jef heeft een zware vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette, maar hij vloekt niet en slaat zijn armen niet wild in het rond. Hij ziet er vrij normaal uit. Helemaal anders dan Lander zich op basis van de verhalen van zijn vriend Jan Swerts, de vader van Jef, had voorgesteld. Hij vraagt zich af: ben ik zelf wel normaal? Want waar ligt de grens tussen gek en normaal? En wie beslist tot welk kamp je behoort? Een op de honderd heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. In België komt dat neer op een groep van 110.000 mensen, ofwel de bevolking van een stad als Brugge of Leuven. Maar waar zitten ze verstopt? Hoe komt het dat we zo weinig over het syndroom weten en waarom is ons beeld zo karikaturaal? Jef wil later duiker worden. Is die droom bereikbaar? Welke andere mogelijkheden heeft hij?Met Jan als gids begint Lander aan een zoektocht naar de grenzen van het normale. Al snel ontspint zich een intrigerende ontdekkingsreis in binnen- en buitenland. Langs Mozart, David Beckham en Robin Williams. Muzikanten, sporters, bedrijfsleiders, fotografen, neurologen, psychiaters, treinbestuurders en - jawel - een duiker met tourette.

Wil je het boek lezen?Een duiker op Mars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lander Deweer. Lezen Een duiker op Mars Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN